Istoria subculturii skinheads

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.81

nivel: Liceu

Nu se poate vorbi de inceputurile skinheads fara sa vorbesc despre doua alte subculturi: "Rude Boys" si "The Mods", practic skinheads au inceput ca o combinatie intre aceste doua subculturi. Rude Boys erau tineri negri care ascultau muzica jamaicana (ska, reggae si rocksteady). The MOds erau tineri englezi, albi, care erau pasionati de scootere si aveau un mod distinct de a se imbraca, cu costume [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria subculturii skinheads

Nu se poate vorbi de inceputurile skinheads fara sa vorbesc despre doua alte subculturi: "Rude Boys" si "The Mods", practic skinheads au inceput ca o combinatie intre aceste doua subculturi. Rude Boys erau tineri negri care ascultau muzica jamaicana (ska, reggae si rocksteady). The MOds erau tineri englezi, albi, care erau pasionati de scootere si aveau un mod distinct de a se imbraca, cu costume elegante si palarii. Aceste doua subculturi s-au intalnit in anii 60' in Anglia, unde un numar masiv de emigranti jamaicani a ajuns incepand cu 1962. Din combinatia acestor doua genuri sau nascut skinheads.

Primii skinheads au inceput sa apara inca din 1967 dar anul oficial de aparitie al acestei subculturi este 1969. Acest an a facut ca acel tip skinheads sa se numeasca "69 skinheads" sau "the spirit of 69'", muzica adoptata a fost ska si reggae jamaican iar ca mod de vestimentatie cel al Mods. Majoritatea formatilor de ska si reggae aveau versuri despre skinheads, cantece ca: Symarip's Skinhead Moonstomp (Treasure Isle), Skinhead Jamboree si Skinhead Girl (toate pot fi intalnite pe albumul celor de la Skinhead Moonstomp care a fost recent reeditat), Skinhead Revolt a lui Joe The Boss (Joe), Skinheads A Bash Them (Grape) si Skinhead Train (Nu Beat) a lui Laurel.

Treptat, pana in anul 1974 subcultura skinheads a disparut, skinheads mai existau dar nu atat de multi. Intre 1969 si 1974 se poate spune ca marea majoritate a tinerilor englezi din clasa muncitoare au fost skinheads. Skinheads sunt puternic legati de clasa muncitoare, toti skinheads provin din acest mediu muncitoresc. De asemenea exista o anumita legatura intre skinheads si hooligans. Sfarsitul anilor 60' si inceputul anilor 70' au fost vremurile de aur ale celor implicati in violentele din fotbal in Anglia.

Skinheads au fost primii care au lansat obiceiul de lua cu asalt terasele si barurile inainte de meci si apoi stadioanele de fotbal. Faptul ca pe vreme aceea fanii echipelor nu stateau in tribune separate ci impreuna a facut ca violenta si altercatiile sa fie inevitabile, erau o mai mare atractie decat jocul de pe teren.

In aceasta perioada 69-74 nu a existat rasism si politica in subcultura skinheads, erau doar tineri englezi si jamaicani care doreau sa se distreze in salile de dans si la meciurile de fotbal. Violenta era prezenta mai ales ca o forma a huliganismului din fotbal. Acesti skinheads din 1969 au fost numiti "skinheads traditionali".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.