Istoria si clasificarea infectiilor cu transmitere sexuala

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Supravegherea epidemiologica a infectiilor cu transmitetere sexuala se efectueaza de catre sistemul organelor sanatatii publice,este bazata pe colectarea continua a informatiei speciale, monitorizarea incidentei si prevalentei infectiilor, depistarea cazurilor noi de imbolavire si luarea deciziilor respective.Controlul asupra acestor maladii e posibil numai in rezultatul ef[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria si clasificarea infectiilor cu transmitere sexuala

Supravegherea epidemiologica a infectiilor cu transmitetere sexuala se efectueaza de catre sistemul organelor sanatatii publice,este bazata pe colectarea continua a informatiei speciale, monitorizarea incidentei si prevalentei infectiilor, depistarea cazurilor noi de imbolavire si luarea deciziilor respective.Controlul asupra acestor maladii e posibil numai in rezultatul efectuarii supravegherii epidemiologice eficiente.

In toata lumea infectiile genitale (IG) si bolile cu transmitere sexuala (BTS) constituie o problema majora de sanatate publica. In medie, in fiecare zi peste 1 milion de persoane sunt infectate cu o boala cu transmitere sexuala. Incidenta mare a IG/BTS la femeile care solicita consultatii ginecologice, consultatii prenatale sau de planificare familiala arata dimensiunea reala a problemei IG/BTS.
Persoanele cu IG/BTS au un risc crescut pentru infectia cu HIV si la transmiterea ei partenerului/partenerilor lor. La persoanele HIV pozitive, tratarea unei alte IG/BTS poate fi mai dificila, vindecarea mai lenta, ceea ce creste riscurile transmiterii HIV la parteneri.
Termenul de IG/BTS include 4 tipuri de infectii:

Consecintele IG/BTS pot fi foarte severe pentru barbati, femei si copiii lor. Aceste afecti-uni pot duce la infertilitate, disfunctii sexuale, se pot croniciza sau pot disemina si produAZce decesul. La femei pot determina dureri pelviene cronice si complicatii ale sarcinilor (de exemplu, sarcina ectopica).La femeia insarcinata, orice BTS netratata poate afecta fatul sau nou-nascutul. Ea poate deAZtermina nastere prematura, greutate mica la nastere si infectii neonatale. Infectiile cu gonoree si clamidia se pot transmite direct la nou-nascut, determinand infectii oculare si orbire.

Infectia HIV/SIDA intr-un termen relativ scurt a afectat toate continentele si tarile. Pandemia de HIV/SIDA prezinta un pericol real pentru omenire, securitatea unor state, aducind cele mai mari prejudicii morale, sociale si economice. Conform datelor Programului UNAIDS in lume numarul de persoane care traiesc cu HIV/SIDA este de 40,3 milioane, din ele maturi 38 milioane (inclusiv femei - 17,5 milioane) si copii 2,3 milioane. Numai pe parcursul anului 2005 au fost depistate 4,9 milioane: maturi 4,2 milioane si copii pina la 15 ani 700 mii. De la debutul epidemiei au decedat din cauza maladiei SIDA mai mult de 25 milioane oameni, inclusiv in 2004 - 3,1 milioane. Permanent creste numarul femeilor si fetelor afectate de infectia HIV/SIDA.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.