Istoria ieroglifica

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Dupa discursul Brebului, reprezentantii celor doua tari au hotarat ca Vidra, CDuca, sa fie izgonit din ambele parti si sa nu mai faca parte din nicio monarhie niciodata. Vidra, vazand ca nu este acceptat in grupul celor cu 4 picioare, nici pasare nu poate fi se da in monarhia celor de apa = vazand ca nu are de ales, CDuca se va stabili la Tarigrad. Pentru a se razbuna pe Dimache, CDuca ii demasca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria ieroglifica

Dupa discursul Brebului, reprezentantii celor doua tari au hotarat ca Vidra, CDuca, sa fie izgonit din ambele parti si sa nu mai faca parte din nicio monarhie niciodata. Vidra, vazand ca nu este acceptat in grupul celor cu 4 picioare, nici pasare nu poate fi se da in monarhia celor de apa = vazand ca nu are de ales, CDuca se va stabili la Tarigrad. Pentru a se razbuna pe Dimache, CDuca ii demasca jocul sau dublu de om al turcilor intrat in slujba domnului TR.

Cduca isi recunoaste vina si cere iertare poporului si spune ca e de ajuns ca nu mai e domn si a pierdut toate bogatiile, iar exilul e prea mult. C duca era un om invatat si DC recunoaste asta.
CDuca reproseaza adunarii , ca, in timp ce pe el l-au izgonit din ambele monarhii datorita faptului ca locuia in doua stihii, o prefera pe Strutocamila, care era si strut si camila.

38) STRUTOCAMILA - Mihai Racovita, facea parte dintr-o puternica fam boiereasca moldoveana, fiind inrudit de 2 ori cu fam Cantacuzino, era var de-al doilea cu domnul TR care il si ajuta. A pribegit in TR in timpul domniei lui CDuca dupa care a fost ale domn al Moldovei, alegerea sa constituind o buna parte din subiectul operei. Zicand acestea cu lacrimi in ochi, Vidra se retrage la marginile garlelor = Fanarul, cartierul locuit de greci la Constantinopol, de unde au venit domnii fanarioti in sec XVIII. De fapt, CDuca nu s-a stabilit la Fanar ci a fost mazilit la Cavala.

Siloghizmul Vidrii = mazilirea lui CDuca. Incepe sa vorbeasca apoi Caprioara, fam Caragea, care povesteste o intamplare din Arabia, locul lor comun. Acolo, el impreuna cu Strutocamila (Mracovita), au fost urmariti de arabi si goniti din nisipurile lor. Pune accentul pe dificultatea Strutocamilei de a fugi din calea arabilor.Dcantemir se foloseste de Dcaragea ptr a-l ponegri pe Mracovita.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.