Istoria economiei

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Dolarul a fost una dintre cele mai stabile monede pe parcursul secolului 19 (cu exceptia unor scurte perioade) si la inceputul secolului 20 pana in perioada interbelica. In ce an a fost stabilita paritatea legala a dolarului, paritate ce a ramas neschimbata vreme de 141 de ani?1792B 19. Dupa cum se stie, cursul de schimb al leului a inregistrat in perioada 1990-2001 o depreciere echivalenta unei p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria economiei

Dolarul a fost una dintre cele mai stabile monede pe parcursul secolului 19 (cu exceptia unor scurte perioade) si la inceputul secolului 20 pana in perioada interbelica. In ce an a fost stabilita paritatea legala a dolarului, paritate ce a ramas neschimbata vreme de 141 de ani?1792B 19. Dupa cum se stie, cursul de schimb al leului a inregistrat in perioada 1990-2001 o depreciere echivalenta unei prabusiri. In totala opozitie cu aceasta evolutie, in istoria monedei nationale, in perioada 1867-1914 (numita si a "etalonului aur")

cursul leului a prezentat o constanta remarcabila. Declansarea inflatiei in perioada interbelica, avand ca efect imediat deprecierea leului, s-a reflectat si in modificarea paritatilor monedei nationale fata de celelalte valute. Care au fost noile paritati stabilite in perioada interbelica:b. 1$ = 167,00 lei, 1L = 813,00 lei, 1 franc elvetian = 32,00 lei 47. Dupa anul 1929 se manifesta deschiderea foarfecei preturilor interne in defavoarea produselor AGRICOLE scaderea acestei categorii de preturi fiind de aproape doua ori mai mare in anii crizei (1932-1934) decat a preturilor produselor INDUSTRIALE.

103. Economiei europene din mileniul al doilea ii sunt specifice doua mari procese de uniformizare:A. raspandirea dreptului FEUDAL, care, pe langa multimea de particularisme locale contine si o serie de trasaturi comune aproape tuturor regiunilor continentului european;
B. Extinderea treptata a practicilor COMERCIALE si a mentalitatilor specifice si asupra zonelor "economiilor naturale" (domeniilor feudale) pe masura EXTINDERII_ pietei mondiale.

84. Eficienta aplicarii sistemului modern de finante publice (1859-1914) s-a concretizat in asigurarea fondurilor necesare modernizarii societatii romanesti destinate construirii INFRASTRUCTURII dezvotarii institutiilor publice, astfel incat in anul 1914 valoarea patrimoniului statului ajunsese la peste 1500 milioane lei aur.
B 57. Evolutia comertului exterior al unei tari reflecta modificarile survenite in valorificarea potentialului sau economic. Comparativ cu perioada 1886-1914, in perioada interbelica, sub impactul crizei economice, importul si exportul au cunoscut urmatoarele evolutii:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.