Istoria culturii romane moderne

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

• Cursul de fata - sub titlul cam pretentios de "Istorie a culturii romane moderne" - trebuie apreciat avand in vedere exclusiv rostul sau didactic in pregatirea studentilor de la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice "David Ogilvy".
• In forma actuala, cursul este destinat, in primul rand, studentilor de la Invatamantul Deschis la Distanta, care se afla in situatia de a-s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria culturii romane moderne

• Cursul de fata - sub titlul cam pretentios de "Istorie a culturii romane moderne" - trebuie apreciat avand in vedere exclusiv rostul sau didactic in pregatirea studentilor de la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice "David Ogilvy".
• In forma actuala, cursul este destinat, in primul rand, studentilor de la Invatamantul Deschis la Distanta, care se afla in situatia de a-si asuma pe cont propriu formarea lor intelectuala.

El este util insa si pentru studentii de la cursul universitar de zi, precum si pentru cursantii de la formele postuniversitare de studiu.
• Cursul este incomplet si inegal, deocamdata; unele dimensiuni ale culturii romane, precum evolutia domeniului literar si artistic, sunt abordate numai tangential; unele personalitati importante nu sunt inca incluse in textul de fata. In unele capitole predomina factologia si informatia de ordin istoric, in altele analiza ideilor. Studierea bibliografiei recomandate poate suplini aceste lacune.

• Cursul va fi completat si revazut, mai ales sub aspectul sistematizarii didactice a materiei. Toate acestea se vor face pe masura ce procesul de documentare si de elaborare va avansa (si daca timpul va avea rabdare cu noi).
• Tinand cont de faptul ca studentii de la IDD au posibilitati limitate de a ajunge la unele texte de baza ale culturii romane, am reprodus, pe cat mi-a stat in putinta, cat mai multe citate din lucrarile autorilor reprezentativi.

• Cursul este conceput mai mult ca un ghid care sa-i orienteze pe studenti in lectura operelor fundamentale ale culturii romane. Nici un comentariu, oricat de savant si de interesant, nu poate inlocui lectura textelor. De aceea, rostul primar al acestui acestui curs este de a-i indemna pe studenti sa citeasca/sa reciteasca aceste opere si sa le intepreteze prin grila intelectuala de care dispun, asimilandu-le intr-un mod personal.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.