Istoria Nestle in Romania

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

In timp ce consumul mediu anual pe cap de locuitor in Romania nu depaseste 370 de grame, in Ungaria este de 780 de grame, iar in Marea Britanie depaseste 6 kilograme de cereale pentru micul dejun pe cap de locuitor.Nestle a inceput sa comercializeze categoria de cereale pentru mic dejun in anul 1997, chiar daca acestea erau prezente pe piata inca din 1994 prin intermediul unui distribuitor care le[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria Nestle in Romania

In timp ce consumul mediu anual pe cap de locuitor in Romania nu depaseste 370 de grame, in Ungaria este de 780 de grame, iar in Marea Britanie depaseste 6 kilograme de cereale pentru micul dejun pe cap de locuitor.Nestle a inceput sa comercializeze categoria de cereale pentru mic dejun in anul 1997, chiar daca acestea erau prezente pe piata inca din 1994 prin intermediul unui distribuitor care le importa din Franta. Din 1997 s-a inceput importul acestora din Polonia, tara de unde se importa si in acest moment.

Printre brandurile de cereale Nestle prezente pe piata din Romania se numara Nesquik, Chocapic, Cheerios, Cini Minis, Cookie Crisp, fulgii de cereale Gold Flakes & Corn Flakes, Fitness si Musli, dar si batoanele de cereale pentru copii Nesquik si Chocapic si cele pentru adulti Fitness.Piata firmei Nestle pentru cerealele Fitness Gama Nestle Fitness se adreseaza in special femeilor tinere, care doresc sa aiba un regim alimentar sanatos si care se preocupa pentru felul in care arata. Se manifesta o tendinta a concentrarii pietei tinta pe zonele din mediul urban, femeile din mediul rural reprezentand un procent nesemnificativ in aceasta categorie.

Mai mult decat atat, piata tinta se concentreaza pe marile orase din Romania, unde numarul consumatorilor este mare iar puterea de cumparare ridicata. Motivul care sta la baza cumpararii produselor Nestle Fitness trece dincolo de gustul propriu- zis al produselor si este reprezentat de urmarile de preferat favorile ale consumului de cereale integrale. Clientii cumpara de fapt imaginea corpului cat mai aproape de perfectiune si al organismului sanatos. Aici un rol foarte important il au tehnicile de promovare ale produsului si in special reclamele TV. Reclama trezeste in femei constiinta importantei pe care o au alimentele asupra calitatii si longevitatii fiecareia si prezinta un produs, ca o alternativa accesibila, pentru a asigura mentinerea unui corp frumos.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.