Istoria Europei Feudale

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.79

nivel: Liceu

Masiva constructia era formata din trei etaje. Primul etaj era la nivelul solului. Aici erau depozitate proviziile. Etajul al doilea era destinat locuirii si reunirilor. Aici se gasea marea incapere unde dormea seniorul cu sotia sa. Camera avea o usa ce dadea intr-un spatiu restrans, unde se facea focul si unde stateau copiii seniorului. La nivelul acestui etaj, se afla si bucataria construita in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria Europei Feudale

Masiva constructia era formata din trei etaje. Primul etaj era la nivelul solului. Aici erau depozitate proviziile. Etajul al doilea era destinat locuirii si reunirilor. Aici se gasea marea incapere unde dormea seniorul cu sotia sa. Camera avea o usa ce dadea intr-un spatiu restrans, unde se facea focul si unde stateau copiii seniorului. La nivelul acestui etaj, se afla si bucataria construita in exterior, care avea si ea doua niveluri.

Jos se aflau animalele aduse pentru a fi pregatite la masa: porci, oi, caprele, oratanii etc. Deasupra locuiau bucatarii si ajutoarele acestora.La etajul al treilea dormeau copiii mai mici ale seniorului. In celelalte aripi ale ultimului nivel se aflau camerele de oaspeti si cele ale comandantilor garzii castelului.Cavalerii erau numiti din patura nobila a unui senior (feudal laic), care de obicei era si nasul sau. Ei aveau datoria de a deprinde meseria armelor si modul de viata al unui senior.

In momentul investirii lor ca si cavaler primeau de la seniorul lor pamant pentru a trai si a-si procura cele necesare pentru participarea la un razboi.In timpul razboaielor isi indeplineau datoria fata de senior si societate aparandu-i. Acest statut le aducea si o serie de avantaje: scutirea de impozite, accesul la functiile laice, dreptul de a purta blazon, etc.In timpul perioadelor de pace ei isi dovedeau maiestria armelor in cadrul vanatorii dar mai ales in cadrul turnirurilor, unde de obicei isi gaseau si o consoarta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.