Istoria Colegiului National Gheorghe Sincai

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dupa razboi, liceul a functionat cu sectie romana si sectie maghiara, pana la infiintarea in oras a liceului maghiar care a existat pana in anul 1959, an in care liceul maghiar a fost reintegrat ca sectie in Liceul "Gheorghe Sincai", functionand astfel pana in anul 1998 cand s-a reinfiintat liceul maghiar. Afirmarea liceului pe plan national este din ce in ce mai puternica odata cu initierea olimp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Istoria Colegiului National Gheorghe Sincai

Dupa razboi, liceul a functionat cu sectie romana si sectie maghiara, pana la infiintarea in oras a liceului maghiar care a existat pana in anul 1959, an in care liceul maghiar a fost reintegrat ca sectie in Liceul "Gheorghe Sincai", functionand astfel pana in anul 1998 cand s-a reinfiintat liceul maghiar. Afirmarea liceului pe plan national este din ce in ce mai puternica odata cu initierea olimpiadelor scolare pe discipline de invatamant. In anul 1958 liceul apare pentru prima data in lista scolilor cu performante deosebite.

In anii urmatori participarea la concursurile nationale ale elevilor devine aproape un scop atat pentru elevi cat si pentru profesori, constituind o posibilitate de afirmare in plan national atat a lor cat si a scolii. Premii obtinute Se ajunge la un palmares impresionant, ce constituie o carte de vizita a liceului: 479 premii la olimpiadele nationale, 27 premii la olimpiadele internationale,11 premii la sesiunile de referate si comunicari ale elevilor. In plan sportiv echipe campioane nationale la gimnastica, baschet si volei si foarte multe premii la concursuri judetene si interjudetene pentru elevi.

Dar cel mai important ni se pare faptul ca 14.258 de tineri si-au incheiat studiile liceale aici si ca peste 10.000 dintre ei au absolvit institutii de invatamant superior. Revenind in actualitate, Colegiul National "Gheorghe Sincai" scolarizeaza in jur de 1000 elevi in clasele IX-XII, 33 de clase, curs de zi, profil real, informatica si uman. Instruirea celor 1000 de elevi o realizeaza un corp profesoral de mare tinuta, oameni ce-si iubesc cu adevarat meseria.

Satisfactia realizarilor profesionale, concretizata in reusite la examenele de bacalaureat, admitere in invatamantul superior, premiile la olimpiadele scolare, ii fac pe profesorii acestei scoli sa treaca mai usor peste asa de multe greutati. Si ca sa argumentam cu fapte afirmatiile de mai sus, credem ca este suficient sa precizam ca in ultimii doi ani promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost 100%. Aproape 100% a fost si procentajul de reusite la examenele de admitere in invatamantul superior, majoritatea absolventilor orientandu-se catre sectiile: automatizari - calculatoare, informatica, stiinte economice, drept, etc, iar la olimpiadele scolare (faze nationale) elevii nostri au obtinut in ultimii doi ani 34 de premii si mentiuni.

Renumele scolii si rezultatele constant foarte bune ii determina pe cei mai buni absolventi de clasa a VIII-a din oras si din judet sa aspire la liceul nostru. Asa se face ca in fiecare an numarul candidatilor pentru admitere in clasa a IX-a intrece cu mult numarul de locuri, dar mai ales admiterea este la un nivel calitativ ridicat. Mediile minime de admitere au fost in fiecare an peste 7, dar pentru profilul informatica sau pentru clasele cu program bilingv acestea s-au ridicat la peste 8. Daca nu putem vorbi de un numar mare de candidati pentru un loc referindu-ne la numarul total de locuri acesta a fost in jur de 1.5, atunci pentru profilul informatica si pentru clasele cu program bilingv acesta a fost in jur de 4.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.