Israel

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.40

nivel: Gimnaziu

Pe langa aceste locuri sfinte si istorice mai sunt si altele:Cetatea Ierusalimului;Zidurile Cetatii Akko;Biserica Buneivestiri din Nazareth;Biserica Nuntii din Cana Galiileii;Qumran si Fortareata Masada.

PESAH-pastele evreiesc
Pesah este o sarbatoare de origine biblica care marcheaza sfarsitul sclaviei evreilor in Egipt,acum peste 3000 de ani, si nasterea natiunii evre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Israel

Pe langa aceste locuri sfinte si istorice mai sunt si altele:Cetatea Ierusalimului;Zidurile Cetatii Akko;Biserica Buneivestiri din Nazareth;Biserica Nuntii din Cana Galiileii;Qumran si Fortareata Masada.

PESAH-pastele evreiesc
Pesah este o sarbatoare de origine biblica care marcheaza sfarsitul sclaviei evreilor in Egipt,acum peste 3000 de ani, si nasterea natiunii evreiesti.Este o sarbatoare de opt zile, care include doua zile speciale de sarbatoare la inceput si doua la sfarsit.

HANUKA-sarbatoarea luminii
Sarbatoare care dureaza opt zile comemorand victoria macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria,care incearca sa distruga religia evreiasca.Este o sarbatoare minora,in timpul careia munca si alte activitati nu sunt interzise.

In zilele noastre Hanuka este si un prilej de serbari cu cantece si jocuri, in special pentru copii.In fiecare seara de Hanuka se aprinde o lumanare avand ca scop sa reamintesca minunea in public.
Menora(un candelabru)cu 9 brate.Pe langa aceste sarbatori mai sunt si altele: Hag ha-Asif-Sarbatoarea recoltei;Ros Hasana(Anul Nou).

Tel Aviv
Este capitala religioasa a Israelului.Este al doilea oras ca marime dupa Ierusalim,situate pe coasta Marii Mediterane.Este cel mai modern si mai occidental loc din aceasta tara sfanta.Se afla la 96km de Haifa, la 69 km de Tiberias si la 58 km de Ierusalim.Clima este mediteraneeana,verile fiind fierbinti,iernile reci si ploioase,iar toamnele si primaverile mai confortabile.
Orasul Tel Aviv.

Ierusalim
Ierusalim este un vechi oras din regiunea istorica Palestina,considerat un oras sfant.Pe langa aceste 2 orase se mai enumera si altele:Hadera,Haifa,Kiriat-Iam(aceste orase se afla in judetul Haifa);Netania,Rehovot,Tira(Judetul Central);Ramat-Gan,Holon(Judetul Tel Aviv);Dimona,Netivot(Judetul de Sud);Nazareth,Tamra(Judetul de Nord).


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.