Islamul - religie mondiala

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Asemenea lucru este imposibil pentru cineva care doreste sa discute despre Islam deoarece, de-a lungul timpului nu a existat un centru autoritar al musulmanilor. In acest loc, autoritatea religioasa si puterea a fost difuzata la un nivel local printre oficialii religiosi care nu formeaza o adevarata ierarhie sau organizatie. Un individ primeste autoritate intr-un consens privind cultura si mila pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Islamul - religie mondiala

Asemenea lucru este imposibil pentru cineva care doreste sa discute despre Islam deoarece, de-a lungul timpului nu a existat un centru autoritar al musulmanilor. In acest loc, autoritatea religioasa si puterea a fost difuzata la un nivel local printre oficialii religiosi care nu formeaza o adevarata ierarhie sau organizatie. Un individ primeste autoritate intr-un consens privind cultura si mila pe care le detine. Teoretic, cel putin, majoritatea pozitiilor de autoritate sunt deschise tuturor.

In timpurile moderne au existat incercari de a promova ideea ca, indivizi anume, au o autoritate speciala in Islam. In Islamul Sunitilor, de exemplu, Consiliul de la Universitatea Azhar din Cairo este uneori considerata ca avand o autoritate, in timp ce printre siitii din Iran o ierarhie a invatatilor acestei religii a fost dezvoltata si recunoscuta de stat. Chiar si in acest mod, nici o persoana nu a reusit sa se proclame seful peste toti musulmanii, si astfel de cerereri sunt intotdeauna contestate.

Islamul este o religie care ofera independenta celui care este musulman. Nu este supus nimanui in afara de Dumnezeu. Ideea de supunere fata de o institutie, sau o persoana nu este acceptata si respinsa imediat. Astfel intreaga religie islamica se creeaza pe baza fiecarui cetatean.stfel nu este posibil sa se faca referiri generale despre ce este sau nu este Islamul, fara ca acesta sa fie deschis indivizilor sau grupurilor cu diferite puncte de vedere asupra religiei. In general, trebuie evitati termeni ca "ortodoxie" sau "erezie" . [1]
Aparitia si expansiunea timpurie a Islamului:

Traditia precizeaza ca aparitia Islamului sta sub rolul lui Mahomed, care a locuit in Arabia de Vest la inceputul secolului al VII-lea d.Ch. Mahomed a intreprins o serie de revelatii verbale de la Dumnezeu. Printre alte lucruri, aceste revelatii faceau referire la unicitatea lui Dumnezeu, chemau omenirea sa-L venereze, si promiteau ca Dumnezeu va recompensa sau pedepsi barbatii in functie de modul cum se poarta in lume. Mahomed urma sa fie numit mesagerul lui Dumnezeu printre oamenii cu care locuia, majoriatea avand o religie politeista.

Dupa o perioada in care a fost respins in casa natala din Mecca, Mahomed a fost in stare sa infiinteze o comunitate in care el sa fie capul, in orasul care urma sa se numeasca Medina. Dupa moartea sa in 632, cateva triburi arabe si un numar de orase l-au acceptat pe Mahomed si au trecut la Islam. Dupa moartea sa, califatul a fost infiintat pentru a continua munca lui Mahomed si pentru a fi capul comunitatii, desi profetia, in forma de revelatie verbala de la Dumnezeu, a incetat odata cu Mahomed.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.