Islamismul

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.82

nivel: Liceu

Aderarea la islamism se reduce la marturia de credinta., in araba denumita shahadah, care spune ca: "Nu exista alta divinitate decat Dumnezeul nostru- Allah iar Mahomed este Trimisul lui". Toti adeptii islamului vor fi intr-adevar de acord cu faptul ca nu mai trebuie indeplinita nici o alta cerinta, pentru ca aproapelui lor sa-i fie recunoscuta apartenenta la comunitatea musulmana. Cuvantul " musu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Islamismul

Aderarea la islamism se reduce la marturia de credinta., in araba denumita shahadah, care spune ca: "Nu exista alta divinitate decat Dumnezeul nostru- Allah iar Mahomed este Trimisul lui". Toti adeptii islamului vor fi intr-adevar de acord cu faptul ca nu mai trebuie indeplinita nici o alta cerinta, pentru ca aproapelui lor sa-i fie recunoscuta apartenenta la comunitatea musulmana. Cuvantul " musulman" vine de la "muslimun" care inseamna" a deveni musulman", " a se converti la islam" .

Islamul, este numele dat religiei aparute in urma revelatiilor si invataturilor lui Mahomed si este considerata una din marile religii ale lumii, beneficiind de peste un miliard de adepti. Islamul, mesajul lui Allah revelat profetului Mahomed prin mijlocirea arhanghelului Gavril, s-a nascut la Mecca in Desertul Nafud, actuala Arabie Saudita, o zona inconjurata, pe atunci, de Imperiul bizantin crestin si Imperiul persan sasanid, la inceputul sec. 7 d.H, fiind ultima dintre religiile monoteiste. Islam este un cuvant arab, care - printre altele - inseamna:" pace, salut, ascultare, loialitate, credinta, supunere la voia Creatorului Universului".

Istoria de inceput a Islamului a gravitat in jurul unui singur personaj central: Mahomed (Cel preaslavit, Cel laudat), care s-a nascut in jurul anului 570 d.H. in orasul Mecca din Arabia si a murit in anul 632. Ramas orfan la o varsta frageda, Mahomed a fost crescut de unchiul sau Abu Talib si de sotia acestuia Fatima, care s-au ocupat si de educatia lui. Datorita onestitatii si corectitudinii sale exemplare, locuitorii din Mecca l-au poreclit al-Amin (Cel onest, Cel integru). Calitatile sale morale erau atat de mult elogiate, incat o negustoreasa vaduva, bogata din Meca, Khadija, i-a propus sa-l ia sub protectia sa. Dupa un timp, aceasta l-a cerut in casatorie pe Mahomed care a acceptat.
Una dintre cele mai controversate probleme din cadrul islamului este rolul femeii in familie si societate. Aceasta se datoreaza faptului ca ea este considerata inferioara barbatului si el are drepturi depline asupra ei. Obligatia barbatului de a ocroti femeia este una religioasa, in timp ce datoria ei de a se supune este una legala. In acest context este usor de inteles de ce Coranul nu numai ca ingaduie, dar si sfatuieste pedepsirea fizica a sotiilor neascultatoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.