Iridoscopia

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Referitor la aplicatiile practice ale iridoscopiei, trebuie sa precizam ca aceasta metoda ofera cel putin doua tipuri de informatii despre starea sanatatii noastre: a) unele de natura genetica, prezente atat ca predispozitii, cat si ca afectiuni cu substrat genetic si b) altele care au cauze diferite fata de cele genetice, dar care apar in stransa legatura cu cele dintai. Iata de ce, pe iris vom g[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Iridoscopia

Referitor la aplicatiile practice ale iridoscopiei, trebuie sa precizam ca aceasta metoda ofera cel putin doua tipuri de informatii despre starea sanatatii noastre: a) unele de natura genetica, prezente atat ca predispozitii, cat si ca afectiuni cu substrat genetic si b) altele care au cauze diferite fata de cele genetice, dar care apar in stransa legatura cu cele dintai. Iata de ce, pe iris vom gasi doua feluri de marcaje: a) unele innascute, asemanatoare amprentelor digitale si care nu se modifica in timpul vietii si b) altele dobandite, care apar intr-o determinare metastazala cu cele dintai si care dispar atunci cand afectiunile pe care le reprezinta s-au vindecat definitiv.

De exemplu, o infectie nu poate fi... citita direct pe iris, dar accentuarea semnelor referitoare la imunitate deficitara (care sunt marcaje genetice) pot duce la asemenea concluzie.
In legatura cu cele doua categorii mari de semne iridologice, unii cercetatori sustin ca numai primele, cele genetice (innascute) exista in mod obiectiv. Studiile iridologice indelungate efectuate de noi pe zeci de mii de subiecti, cat si experienta noastra de peste 30 de ani in acest domeniu ne indreptatesc sa-i contrazicem.

Iata cateva semne iridiene care apar in timpul vietii impreuna cu conotatia lor legata de starea noastra de sanatate: • un arc de cerc alb in partea superioara a irisului - ischemie cerebrala; • un inel alb, gros catre circumferinta irisului - ateroscleroza avansata; • un cerc gros, negru la exteriorul irisului - leucemie; • umbre radiale dense in zona de proiectie a ficatului - hepatite cronice; • o "muscatura" din membrana iridiana in zona de proiectie a cecului - cancer de cec; • un punct negru in zona de proiectie a splinei - chist hidatic in splina; • cercuri concentrice de culoare deschisa intre colereta si circumferinta irisului - cardiopatie ischemica;

umbre radiale dense in zona de proiectie a pancreasului - pancreatita cronica; • un punct negru in locul de proiectie a hipofizei - diabet insipid sau adenom hipofizar; • o umbra intunecata sau un punct negru in regiunea ce reprezinta creierul - sechele post-traumatism cerebral s.a.Daca cineva spune ca aceste indicii sunt din nastere, nu-i cred nici macar nespecialistii. Pentru simplul motiv, ca afectiunile pe care le reprezinta sunt departe de a fi innascute. Dar nu intram aici in amanunte.

Cert este ca, in opozitie cu opiniile celor care il ignora, voit sau nu, iridiagnosticul a devenit o metoda simpla si moderna de identificare a unor afectiuni medicale, mai ales prin folosirea calculatorului pentru interpretarea datelor investigatiilor. Este suficient, credem, sa amintim ca echipajele navetelor spatiale americane sunt verificate medical, in primul rand, prin acest procedeu, deoarece el orienteaza medicii asupra analizelor de laborator ce trebuie efectuate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.