Ionel Teodoreanu Bibliografie

3x puncte

categorie: Astronomie

nota: 9.41

nivel: Liceu

Mama scriitorului, Sofia Teodoreanu era fiica lui Gavril Muzicescu, compozitor cunoscut “director al Conservatorului și conducătorului corului metropolitan” după cum ne spune însuși scriitorul în “Masa umbrelor”.

Ionel Teodoreanu, mijlociul dintre ce trei băieți ai familiei Teodoreanu, a avut parte de o copilărie fericită, lipsită de griji, așa cum ne-[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ionel Teodoreanu Bibliografie

Mama scriitorului, Sofia Teodoreanu era fiica lui Gavril Muzicescu, compozitor cunoscut “director al Conservatorului și conducătorului corului metropolitan” după cum ne spune însuși scriitorul în “Masa umbrelor”.

Ionel Teodoreanu, mijlociul dintre ce trei băieți ai familiei Teodoreanu, a avut parte de o copilărie fericită, lipsită de griji, așa cum ne-o va mărturisi în numeroasele sale scrieri. În primele șase clase de liceu este elev la Liceul internat “C. Negruzzi”, apoi la “Liceul Național” din Iași.

Dubla carieră desfășurată de Ionel Teodoreanu, aceea de scriitor și avocat, este încununată de succese: ca avocat cu procese răsunătoare, pe care le va câștiga strălucind la bară, iar pe plan literar cu cărți care vor cunoaște neobișnuit de repede adeziunea și aplauzele publicului cititor.Începând din 1923- când îi apare primul volum, “Ulița copilăriei” și până în 1958- aproape în fiecare an, Ionel Teodoreanu scrie câte o carte sau chiar câte două. Între 1925- 1927 apar cele trei volume din La Medeleni. Apoi titlurile se precipită într-un ritm frenetic. Cărțile nu au toate, cum e și firesc, o certă valoare literară.

Aproape toate cărțile lui Teodoreanu, vor reduce, într-un fel sau altul, această vârstă a idilicelor vacanțe, a lngilor vacanțe însorite- copilăria și adolescența cea bântuită de ambiții, de incertitudini și de doruri obscure. Copilăria și adolescența sunt marile obsesii ale scriitorului. Atât actul de naștere al operei lui Ionel Teodoreanu cât și acordurile ei finale sunt fixate- cu rare excepții- în jurul acestor teme preferate- copilăria și adolescența,- tărâmuri mirifice din viața omului, limanuri suave către care revenim adesea fiecare dintre noi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.