Ion Ghica

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Liceu

1836--Ion Ghica trece examenul de bacalaureat in litere la Sorbona.
1837--Se pare ca a urmat cursurile Scolii centrale de arte si manufacturi.1838--Ion Ghica trece si examenul de bacalaureat in stiintele matematice.Se inscrie la Scoala de mine.Colaboreaza la ziarul parizian''Le National"(si in 1839)1840--Ion Ghica se intoarce in tara.Are diploma de inginer.Intentioneaza sa se ocupe de expl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ion Ghica

1836--Ion Ghica trece examenul de bacalaureat in litere la Sorbona.
1837--Se pare ca a urmat cursurile Scolii centrale de arte si manufacturi.1838--Ion Ghica trece si examenul de bacalaureat in stiintele matematice.Se inscrie la Scoala de mine.Colaboreaza la ziarul parizian''Le National"(si in 1839)1840--Ion Ghica se intoarce in tara.Are diploma de inginer.Intentioneaza sa se ocupe de exploatarea salinelor,sa fie profesor la colegiul Sf.Sava .Refuzat,i se propun,in schimb,posturi administrative care erau in traditia rangurilor boieresti.are legaturi cu Ion.campinaru,viziteaza la inchisoare pe Gr.Alexandrescu si pe N.Balcescu.

1841--La sfarsitul acestui an pleaca la Iasi.Traieste in mijlocul framantarilor revolutionare ale generatiei sale.La Academia Mihaileana a predat cursuri de geometrie descriptiva,de geologie si mineralogie,apoi de economie politica.
1842--Viziteaza impreuna cu Gr Alexanrescu manastirile din Oltenia.Si unul si altul vor consemna evenimentul in operele sale.
1844--Ion Ghica colaboreaza la ''Propasirea'',se ocupa de tiparirea acestei reviste.Pleaca spre Paris.1845--Ia fiinta''Societatea studentilor romanii'',al carei presedinte va fi I.Ghica,iar secretar C.A. Rosseti.

1846--Se reintoarce in tara
1847--Casatoria lui Ion Ghica cu Alexandrina Mavros.Participa la lucrarile ''Asociatiunii literare a Romaniei''.In aceasta perioada planuieste romanul ''Istoria lui Alecu Soricescu.
1848--Membru in comitetul revolutionar si in comisia suprema executiva.Este trimis la Constantinopol.Ion Ghica tine ca activitatea emigrantilor celor doua tari romanesti sa se uneasca in acelasi efort comun.Colaboreaza in perioada exilului la ''Journal de Constan-tinopole"
1853--I.Ghica tipareste la Paris brosura ''Derniere occupation de Princiautes par la russie"
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.