Ion Creanga Amintiri din copilarie

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.59

nivel: Liceu

Atunci când Uniunea de la Iasi a fost "gătite", Creangă este un iesean convins, chiar el nu a vrut să plece din Humulesti. El va scrie Mos Ion Roata si Unirea si Mos Ion Roata si Cuza Voda.

Se casatoreste cu Ileana, fiica preotului Ioan Grigoriu de la biserica "40 de Sfinti" din Iasi. La 26 decembrie el este hirotonisit diacon la "Sfânta Treime" biserica.

1864-1865[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ion Creanga Amintiri din copilarie

Atunci când Uniunea de la Iasi a fost "gătite", Creangă este un iesean convins, chiar el nu a vrut să plece din Humulesti. El va scrie Mos Ion Roata si Unirea si Mos Ion Roata si Cuza Voda.

Se casatoreste cu Ileana, fiica preotului Ioan Grigoriu de la biserica "40 de Sfinti" din Iasi. La 26 decembrie el este hirotonisit diacon la "Sfânta Treime" biserica.

1864-1865 El este un elev foarte bun la scoala Vasilian de preparare de la Trei Ierarhi (director si profesor este Titu Maiorescu, mai tânăr decât Creanga). Maiorescu îl apreciaza si nume de el, ca profesor la Scoala primara nr. 1 din Iasi. A se termină școala pe primul loc. La 10 iunie 1965 devine institutor, cu certificat de absolvire. El este de 28 de ani, este căsătorit și are un fiu, Constantin (nascut la data de 19 decembrie 1860).

Moare mama sa Smaranda, bolnava de epilepsie (el va avea de suferit de aceeasi boala). 1859-1872 Timp de 12 ani este un slujitor al bisericii (diacon, la diferite biserici din Iasi). La 10 octombrie 1972 este exclus definitiv din cler. Soția sa-l frunze (pentru un diacon nu are voie sa divorteze), el a fost fotografierea în ciorile care murdareau acoperișul bisericii Golia (locuia în casa de la curtea bisericii, casa care este încă acolo) și-au tăiat lui părul ca un civil. Numai în 1993, dupa 122 de ani, o decizie reparatorie sa luat post-mostem: Creanga a fost reprimit în clerului, ca diacon.

1864-1889 Timp de 25 de ani, Creanga a fost profesor, fiind un excelent pedagog, chiar și faptul că el a fost excluderea din sistemul de învățământ între 1872-1874. El este autor de manuale școlare 4, scrisă împreună cu alți profesori.

1873 Dupa un proces lung, tribunalul da o decizie de divort si Creanga victorii și devine în custodia copilului lor. Constantin avea 12 ani si tatal sau grijuliu cauta o casuta potrivita. Deci, Ticau si se muta în mahalaua Bojdeuca ( "noroi House" - scriitorul numim asa). Ca soție casa el va apela Tinca Vartic, cu care va trai toata viata, fara sa se casatoreasca legitim.

1875 Un moment decisiv în viața lui este atunci cand il intalneste pe Mihail Eminescu, apoi revizor școlar din Iasi si Vaslui. Poetul descoperă talentul lui Creanga fără precedent a Teller poveste. Ei devin prieteni pentru totdeauna și sunt petrece timpul lor împreună în Bolta Rece Pub sau de alte hanuri de la Iasi.

Este frienship cele mai frumoase din literatura română. Creanga Eminescu convinge să scrie și să-l introduce în cenaclul literar Junimea. El citește povestea Soacra cu trei nurori (publicată în 1875, 1 octombrie în Convorbiri literare). Manuale de autor deveni, la 36 de ani, un scriitor, cu ajutorul prietenului său mare, care au avut locuit pentru o vreme în casa din Ticau, degustarea de alimente Tinca foarte bun. Ea a fost între 1876-1877, înainte de Eminescu, a plecat spre Bucuresti.

1875-1883 cu poetul onfthe de ajutor, care citește și corectează manuscrisele, sunt compuse opere literare strălucit, care farmecul toate generațiile de cititori români (una la straini de traduceri).
Acum este momentul din capodoperele sale, acum este momentul din capodoperele lui Eminescu de asemenea.

Destinul crud au făcut ca în 1883, atât se îmbolnăvesc și să nu scrie ceva mai important, dupa acest an. Dupa Soacra cu trei nurori, Creanga publica în Convorbiri literare: Punguta cu doi bani, Danila Prepeleac, Povestea porcului, Mos Nechifor Cotcariul, Povestea lui Harap-Alb, Fata Babei si fata mosneagului, Ivan Turbinca, Poveste Lenes unui om, Amintiri din copilarie (Primele trei parti, a patra fiind postuma), Popa Duhu, Cinci pani.

El scrie, de asemenea, acum, Mos Ion Roata si Mos Ion Roata si Voda Cuza, și sunt publicate în alte publicații.1883-1889 În aceeași perioadă ca și Eminescu, marele nostru povestitor poveste este bolnav si scrie foarte putin. Criza lui epilepsie aduce cei sase ani de sufference. Cînd se citește în presă că Eminescu e bolnav, el este foarte disperat. Chiar si el se încadrează în clasa, in fata elevilor săi, având de multe concedii medicale. El se duce la Slanic Moldova pentru treatement.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.