Investitiile si rolul lor in economia de piata

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.70

nivel: Facultate

In general investitiile reprezinta:operatiuni prin care se dezvolta si /sau se modifica patrimoniul;activitati prin care mijloacele financiare se transforma in bunuri fizice;orice tip de cheltuieli prin care se cumpara de pe piata bunuri de valuare.

In sens restrans ,investitiile pot fi definite astfel:cheltuieli prin care se achizitioneaza bunuri,in care cheltuielile nu se includ [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Investitiile si rolul lor in economia de piata

In general investitiile reprezinta:operatiuni prin care se dezvolta si /sau se modifica patrimoniul;activitati prin care mijloacele financiare se transforma in bunuri fizice;orice tip de cheltuieli prin care se cumpara de pe piata bunuri de valuare.

In sens restrans ,investitiile pot fi definite astfel:cheltuieli prin care se achizitioneaza bunuri,in care cheltuielile nu se includ cele destinate desfasurarii activitatii curente.cheltuieli efectuate pt. formarea bruta de capital economic.Alte definiri ale termenului de investitie:din punct de vedere economic,investitiile reprezinta renuntarea la utilizarea imediata a unor resurse financiare disponibile, cu scopul obtinerii de venituri viitoare.

Din punct de vedere contabil, investitiile reprezinta imobilizari de fonduri.din punct de vedere financiar , investitiile reprezinta cheltuieli actuale ,realizate pt. a genera in viitor fluxuri de venituri care sa asigure atat recuperarea cheltuielilor initiale cat si realizarea unor venituri suplimentare.

2. Continutul notiunii de investitie:Investitiile se caracterizeaza printr-o serie de trasaturi care le confera un anumit statut in ansamblul cheltuielilor efectuate intr-o firma.

Dintre aceste trasaturi urmatoarele sunt reprezentative:investitiile sunt cheltuieli certe ,prezente si in majoritate inreversibila. veniturile si beneficiile obtinute dupa finalizarea investitiilor sunt incerte si riscante.efortul investitional este complex (de cele mai multe ori )si antreneaza resurse materiale financiare si umane.resursele investitionale raman imobilizate pana la finalizarea investitiilor sau pana la momentul inceperii generarii beneficiilor asteptate.procesul investitional este riscant atat in perioada realizarii investitiei cat si pe durata functionarii acesteia.decizia realizarii investitiei presupune o intemeinica analiza a potentialului firmei si a mediului de afaceri.realizarea investitiei este afectata decisiv de influienta factorului timp.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.