Investitiile in entitatile asociate

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Facultate

DEFINITII
2. Urmatorii termeni sunt folositi in prezentul standard cu intelesul specificat in continuare:O entitate asociata este o entitate, inclusiv o entitate necorporativa cum ar fi parteneriatul, asupra careia investitorul are o influenta semnificativa si care nu este nicio filiala a acestuia, niciun interes intr-o asociere in participatie.Situatiile financiare consolidate sunt situati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Investitiile in entitatile asociate

DEFINITII
2. Urmatorii termeni sunt folositi in prezentul standard cu intelesul specificat in continuare:O entitate asociata este o entitate, inclusiv o entitate necorporativa cum ar fi parteneriatul, asupra careia investitorul are o influenta semnificativa si care nu este nicio filiala a acestuia, niciun interes intr-o asociere in participatie.Situatiile financiare consolidate sunt situatiile financiare ale unui grup, prezentate ca si cum ar fi vorba despre o entitate economica unica.

Controlul reprezinta capacitatea de a controla politicile financiare si de exploatare ale unei entitati pentru a obtine beneficii din activitatile acesteia.Metoda punerii in echivalenta este o metoda de contabilizare prin care investitia este initial recunoscuta la cost si ajustata ulterior in functie de modificarile postdobandire ale cotei investitorului din activele nete ale entitatii in care a investit.

Profitul sau pierderea investitorului cuprinde cota investitorului din profitul sau pierderea entitatii in care a investit.Controlul comun reprezinta modalitatea contractuala de repartizare a controlului asupra unei activitati economice si exista numai atunci cand deciziile strategice financiare si de exploatare legate de activitate necesita consensul unanim al partilor ce impart controlul (asociatii).

Situatiile financiare individuale sunt situatiile prezentate de catre o societate-mama, de un investitor intr-o entitate asociata sau de un asociat intr-o entitate controlata in comun, in care investitiile sunt contabilizate pe baza interesului direct in capitalurile proprii si nu pe baza rezultatelor raportate si a activelor nete ale entitatii in care s-a investit.

Influenta semnificativa este capacitatea de a participa la luarea deciziilor de politica financiara si de exploatare a entitatii in care s-a investit, dar fara a avea control sau control comun asupra acestor politici.O filiala este o entitate, inclusiv o entitate necorporativa cum ar fi un parteneriat, care este controlata de o alta entitate (cunoscuta ca societate-mama).

3. Situatiile financiare in care se aplica metoda punerii in echivalenta nu sunt situatii financiare individuale si nici situatii financiare ale unei entitati care nu are o filiala, o entitate asociata sau un interes intr-o asociere in participatie.4. Situatiile financiare individuale sunt cele prezentate suplimentar fata de situatiile financiare consolidate, situatii financiare in care investitiile sunt contabilizate prin metoda punerii in echivalenta si situatii financiare in care interesele asociatului intr-o asociere in participatie sunt consolidate proportional. Situatiile financiare individuale pot sau nu sa fie atasate la, sau sa insoteasca respectivele situatii financiare.

5. Entitatile care sunt scutite de consolidare in conformitate cu punctul 10 din IAS 27 Situatii financiare consolidate si individuale, de la aplicarea consolidarii proportionale in conformitate cu punctul 2 din IAS 31 Interese in asocierile in participatie sau de la aplicarea metodei punerii in echivalenta, in conformitate cu punctul 13 litera (c) din prezentul standard, pot prezenta situatii financiare individuale ca singurele lor situatii financiare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.