Investitiile in economia Romaniei contemporane

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Problema este de actualitate si pentru ca potentialul investitional se reflecta nu neaparat prin volumul de resurse (financiare, materiale si umane) avansate, cat mai ales prin capacitatea factorului uman de a le transpune in efecte scontate.
Investitiile pot si trebuie abordate in stransa legatura cu procesul dezvoltarii, al cresterii economice. In fapt dezvoltarea depinde de capacitatea f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Investitiile in economia Romaniei contemporane

Problema este de actualitate si pentru ca potentialul investitional se reflecta nu neaparat prin volumul de resurse (financiare, materiale si umane) avansate, cat mai ales prin capacitatea factorului uman de a le transpune in efecte scontate.
Investitiile pot si trebuie abordate in stransa legatura cu procesul dezvoltarii, al cresterii economice. In fapt dezvoltarea depinde de capacitatea factorilor de decizie : a) de a formula optiuni de investitii in acord cu obiectivele si scopurile stabilite;

b) de a ameliora strategia si politicile de dezvoltare in ideea potentarii efectelor investitiilor; c) de a selecta proiecte de investitii care sa permita valorificarea rationala a tuturor resurselor materiale, financiare si de munca pentru atingerea obiectivelor stabilite.
In aceeasi ordine de idei trebuie remarcat faptul ca investitiile infaptuite jaloneaza limitele, parametrii factorilor de productie, in mod riguros pentru o perioada mare de timp, generand efecte complexe pe termen lung.

La prima vedere, investitia ne apare in mod concret ca o operatiune de modificare si de crestere a patrimoniului initial: constructii industriale si civile, achizitia montajul si instalarea unor echipamente industriale, cumpararea unor masini, utilaje etc. La o analiza mai profunda investitia este alocarea capitalurilor economisite in activitati lucrative cu caracter profitabil care sa majoreze valoarea capitalurilor initial acordate " .
In sens financiar investitiile inseamna schimbarea unei sume de bani prezenta, certa, in speranta obtinerii unor venituri viitoare, superioare, probabile.

In sens contabil investitia reprezinta "alocarea unei trezorerii disponibile pentru procurarea unui activ fix care va genera fluxuri financiare de venituri si cheltuieli de exploatare" .
Investitia, intr-o alta formulare, reprezinta o decizie de a cheltui pentru achizitionarea de active fixe sau circulante inclusiv in scopuri speculative, prin care sa se obtina un flux de lichiditati si deci o crestere a avutiei apartinand unei persoane fizice sau juridice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.