Investitii in domeniul protectiei mediului in Romania

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In perspectiva anilor 2003-2006, pentru realizarea programului de
dezvoltare a infrastructurii de gospodarire a apelor si protectiei mediului in vederea alinierii la cerintele Uniunii Europene sunt necesare resurse financiare de circa 47.900 miliarde lei, o suma pentru care ministerul va identifica si atrage finantari atat din bugetul de stat, cat si de la institutiile financiare internatio[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Investitii in domeniul protectiei mediului in Romania

In perspectiva anilor 2003-2006, pentru realizarea programului de
dezvoltare a infrastructurii de gospodarire a apelor si protectiei mediului in vederea alinierii la cerintele Uniunii Europene sunt necesare resurse financiare de circa 47.900 miliarde lei, o suma pentru care ministerul va identifica si atrage finantari atat din bugetul de stat, cat si de la institutiile financiare internationale.

Fondurile alocate pentru mediu se materializeaza in cea mai mare
parte, in lucrari de aparare contra inundatiilor pentru asigurarea cerintelor de apa ale populatiei din zonele deficitare si reconstructiei ecologica. Evolutia investitiilor in domeniul gospodarirea apelor scoate in relief eforturile facute pentru a asigura realizarea obiectivelor cu rol de aparare impotriva inundatiilor.

Pentru acestea s-a alocat in anul 2001 suma de
1.895,2 miliarde lei reprezentand o crestere de 2,38 ori fata de perioada 1993 - 2000, sursele de finantare fiind asigurate din bugetul de stat (915,4 miliarde lei) si credite externe - BEI (980,42 miliarde lei). Prin investitiile derulate in perioada 1993 - 2000, s-au pus in
functiune lucrari cu rol de aparare impotriva inundatiilor, de asigurare a surselor de apa pentru populatie si lucrari de reconstructie ecologica din care principalele capacitati au fost:

In programul de investitii pentru anul 2001, s-a acordat o atentie
deosebita pentru lucrarile de aparare impotriva inundatiilor, pentru care sau prevazut fonduri in valoare de 1.895,82 miliarde lei, reprezentand un procent de 78% din valoarea totala alocata in bugetul MAPM la capitolul "cheltuieli de capial", sursele de finantare fiind asigurate de la bugetul de stat (915,4 miliarde lei) si din credite externe (980,42 miliarde lei).

Creditele externe185 in valoare de 110 mil. euro au fost obtinute de
la Banca Europeana de Investitii pe perioada 2000 - 2004 din s-au utilizat peste 50 mil. euro, din care s-au executat lucrari in valoare de 44mil. euro. Necesitatea si oportunitatea realizarii lucrarilor cu rol de aparare impotriva inundatiilor pentru care s-a alocat cu prioritate un procent de 78% din suma totala prevazuta in bugetul MAPM la capitolul "cheltuieli de capital" (figura 6.5).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.