Investigatia subminata

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Actul normativ are la baza principiile corecte ale prezervarii mediului natural si planificarii comunitare, fiind necesar pentru protejarea starii de sanatate publica, a sigurantei si bunastarii cetatenilor.Potrivit Codului Orasului East Hampton (sectiunea 153-17A), singurele destinatii care pot fi atribuite terenurilor din aceasta categorie sunt: 1. terenuri de golf si de tenis; 2. rezervatii nat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Investigatia subminata

Actul normativ are la baza principiile corecte ale prezervarii mediului natural si planificarii comunitare, fiind necesar pentru protejarea starii de sanatate publica, a sigurantei si bunastarii cetatenilor.Potrivit Codului Orasului East Hampton (sectiunea 153-17A), singurele destinatii care pot fi atribuite terenurilor din aceasta categorie sunt: 1. terenuri de golf si de tenis; 2. rezervatii naturale si locuri de vanatoare; 3. parcuri; 4. locuri de recreatie si plaje; 5. cladiri asociate cu destinatiile de mai sus, cum ar fi: cluburi sportive, cladiri pentru administratie si intretinere.


Consiliul decreteaza ca, potrivit legii, nu pot fi construite pe terenurile din aceasta categorie (atat timp cat se vor incadra in aceasta categorie) alte cladiri, case, hoteluri, moteluri, blocuri de locuinte sau alte structuri rezidentiale, comerciale sau industriale".Anuntul continua precizand intentia autoarei de a bloca vanzarea proprietatii bazei aeriene, pentru a mentine astfel clasificarea actuala a terenului. M-am intrebat cum a fost posibila schimbarea clasificarii astfel incat sa permita construirea unei instalatii radar in zona respectiva!Un alt articol din New York Times, datat 6 februarie si semnat de Lindsey Gruson, era intitulat "Oficiali guvernamentali incearca sa protejeze o suprafata de teren apartinand guvernului la Montauk".

Autorul scria in el: "Departamentul Apararii construieste o baza militara (la Montauk) camuflata sub aparenta unui sat de pescari construit pe aceasta plaja izolata si vulnerabila. Nici un dusman nu a incercat vreodata sa se apropie de tarm in aceasta zona". Se pare ca nu a auzit niciodata de diferitele incercari ale nazistilor de a cobori pe tarmul Montauk-ului. Mai mult, habar nu avea ca poate cel mai mare dusman al umanitatii isi avea chiar atunci sediul la baza din Montauk. Articolul mai preciza ca instalatia radar a fost inchisa cu trei ani in urma si ca terenul a fost declarat disponibil.

"Preocupat de deficitele bugetare, Presedintele Reagan a ordonat acum doi ani guvernului sa vanda terenurile disponibile aflate in proprietatea guvernului pentru a reduce astfel datoriile federale. Pana atunci, terenurile considerate disponibile erau cedate statelor contra unei taxe nominale, cu conditia sa fie folosite pentru parcuri si alte destinatii publice".Interesant era faptul ca nici acest articol nu mentiona nimic despre folosirea bazei militare pentru construirea unui radar. Era citata afirmatia supraveghetorului orasului, Tony Bullock: "Parcurile si zonele naturale aflate in conservare sunt foarte restrictive.

In afara de cresterea arborilor si a florilor, nimic nu este permis in aceste zone". Practic, nici una din aceste afirmatii ale unor oficiali guvernamentali aflati pe diferite nivele nu permitea ASG sa vanda proprietatea.Numarul din 7 februarie al New York Times prezinta un articol in care se face precizarea ca judecatorul Leonard D. Wexler de la Curtea de Apel Federala a impiedicat temporar Guvernul sa vanda o suprafata de teren de 278 de acri apartinand fostei baze aeriene de la Montauk. El a emis o hotarare care ii permitea Guvernului sa primeasca oferte in cadrul unei licitatii publice, dar nu si sa vanda terenul inainte de a se infatisa inaintea tribunalului.

A doua zi, Times a publicat un nou articol referitor la baza militara, in care se preciza ca un avocat din Manhattan pe nume Jack Weprin a licitat 1,9 milioane de dolari pentru proprietate, in numele companiei Joshua Sundance Inc. Weprin nu a dezvaluit ce intentii avea in legatura cu terenul. Un purtator de cuvant al ASG a facut precizarea ca la licitatia care a durat 20 de minute au participat doi ofertanti.In numarul din 12 februarie, Jane Perlez a scris un articol din care rezulta ca in disputa legata de proprietatea terenului a intrat si Secretarul de stat responsabil de interne William P. Clark.

Acesta a luat partea Municipalitatii East Hampton si a scris o scrisoare adresata ASG in care le recomanda acestora sa pastreze statutul de proprietate a statului New York. Propunerea lui era ca bucata de teren cunoscuta sub numele de Camp Hero sa fie cedata Parcului National Montauk Point in schimbul unui teren de 125 de acri cedati corporatiei Fire Island National Seashore. Altfel spus, secretarul de stat propunea un schimb de terenuri.

Interesant este faptul ca scrisoarea sa a ajuns la ASG cu numai o zi inainte de licitatie. Se pare ca diferiti oficiali de la tot felul de departamente faceau incercari disperate sa preintampine trecerea proprietatii in maini private. Un nou nume intrat in scena a fost cel al senatorului Patrick Moynihan. Acesta a indicat o lege care le permitea celor de la ASG sa transfere o proprietate federala fara taxe, cu conditia ca terenul sa fie folosit ca parc national.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.