Investigarea operei de arta

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.72

nivel: Liceu

Grecii au lucrat si mozaic- un gen de pictura care consta in fixarea unor bucati de piatra sau de sticla foarte mici, de diferite culori, intr-o pasta speciala, care se intareste. Ei nu au aplicat mozaicuri pe pereti, ci numai pe pardoseala (mozaic pavimentar). De aceea, nu au reprezentat in mozaic decat prea putine portrete, mai mult plante si animale foarte stilizate sau elemente decorative geom[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Investigarea operei de arta

Grecii au lucrat si mozaic- un gen de pictura care consta in fixarea unor bucati de piatra sau de sticla foarte mici, de diferite culori, intr-o pasta speciala, care se intareste. Ei nu au aplicat mozaicuri pe pereti, ci numai pe pardoseala (mozaic pavimentar). De aceea, nu au reprezentat in mozaic decat prea putine portrete, mai mult plante si animale foarte stilizate sau elemente decorative geometrice, dar si unele scene din viata sociala, mai ales in epoca tarzie elenistica.

Foarte devreme, limba greaca disociaza arta toaletei care desemneaza arta impodobirii (bijuterii, vesminte, coafura), igiena, tehnicile medicale de protejare, de arta fardarii, artificiala si excesiva.Arta fardarii apartine , in mod traditional, curtezanilor si invertitilor notorii. In schimb, cosmetica este o stiinta care face parte din medicina al carei scop este pastrarea corpului in forma sa cea mai buna. Moda Barbara impune la Atena atractiile unei cosmetici greoaie , mostenita din Orient .

Albul de ceruza sau carbonatul de plumb, praful de ipsos, creta acopera chipurile femeilor. Unitatea cromatica a albului este rupta de phuckos , de roiba sau de miltos , farduri rosii, vegetale sau minerale.Acestea se aplica pe obraji in degradeuri amestecate cu albul. Aguda , smochina egipteana sau mura zdrobita ofera de asemenea, o paleta de tonuri rosietice. Ochii sunt vopsiti cu sofran sau cu cenusa, genele si sprancenele innegrite cu antimoniu sau date cu o briantina obtinuta dintr-un amestec de albus de ou si guma de amoniac.

Spranceana greceasca -unirea celor doua sprancene intr-un singura- se obtine printr-un desen cu fard negru.La etrusci s-a dezvoltat mult pictura. Cele mai frumoase picturi se gasesc tot in morminte. Aceste lucrari reprezinta scene din viata etruscilor.Pe peretii camerelor mortuare apar scene de vanatoare, banchete, oameni discutand, dansatori.Culorile picturilor sunt conventionale, nu corespund cu cele din realitate.Desenul este precis, cu liniile de contur puternice si nu lipseste relieful.Scenele nu intristeaza, dimpotriva, ele inspira incredere in viata si optimism ca si cum nu ar decora o camera mortuara.

Asa sunt scenele de dans(in marime naturala) de la Cerveteri. Se executa dansuri rituale.Dansatorii au miscari suple si elastice. Babatii sunt redati in culori brune-roscate, iar femeile in culori mai deschise, apropiate de alb. In afara de figurile omenesti se mai gasesc plante si animale(leoparzi, cai, tauri,pesti,animale, himere).Animalele sunt redate cu multa pricepere.Foarte frumoasa este scena din "Mormantul bacantelor" unde apare un leu care se napusteste asupra unei gazelle. Pictura uimeste prin maretia cu care decoratorul etrusc a stiut sa redea groaza gazelei si ferocitatea leului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.