Invatarea si televizorul

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Liceu

Echipa lui Stauffer, analizand raspunsurile elevilor dupa urmarire" unui program de stiri transmis prin TV, radio sau prin scris, a gasit o crestere semnificativa a raspunsurilor corecte la intrebarile puse in cazul celor care primisera informatia prin lectura. Stern raporteaza ca 51% dintre telespectatorii investigati nu puteau sa-si aminteasca nici macar un singur titlu de stire dintr-un intreg [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Invatarea si televizorul

Echipa lui Stauffer, analizand raspunsurile elevilor dupa urmarire" unui program de stiri transmis prin TV, radio sau prin scris, a gasit o crestere semnificativa a raspunsurilor corecte la intrebarile puse in cazul celor care primisera informatia prin lectura. Stern raporteaza ca 51% dintre telespectatorii investigati nu puteau sa-si aminteasca nici macar un singur titlu de stire dintr-un intreg program informativ urma: rit la televizor doar cu cateva minute inainte. Wilson a constatat ca un telespectator obisnuit retine cel mult 20% din informatiile oferite de o emisiune de stiri pe un post obisnuit de televiziune.

Katz si colaboratorii sai au observat ca 21% dintre telespectatori nu puteau sa-si aminteasca nici o stire dupa numai o ora de la urmarirea jurnalului TV. Salomon concluzioneaza: informatiile sau intelesurile transmise prin televiziune sunt, in general, fragmentate, concrete si mai putin deductive decat acelea pe care le dobandim prin lectura, care au mai multe sanse sa fie organizate in mod deducAZtiv." (71)
Multi cred ca, de fapt, nu orice program TV poate fi potrivit proceAZsului de invatare. Problema este continutul, ni se spune adesea.

ContiAZnutul si forma ar putea ajuta mult, se afirma. Daca s-ar transmite luAZcruri educative, morale, religioase, atunci copiii si adultii ar avea ce invata si toata lumea s-ar folosi si ar fi multumita. Ideea nu este noua. Inca din anii '70, in America s-a constituit o comisie de cercetatori si specialisti in domeniul educatiei si al mediei pentru a crea un program de televiziune, perfect adaptat functiei educative.

Sesame Street este numele programului destinat, in principal, copiAZilor prescolari, dar care a fost urmarit cu interes si placere de copiii americani de toate varstele. Proiectul, la care a lucrat o armata de speAZcialisti, a fost cu siguranta unul dintre cele mai scumpe programe de educatie. Fiecare ora produsa a costat intre 100 000 si 1 milion de doAZlari. Emisiunea era programata de trei ori pe zi, fiecare episod avand o durata de o ora. Sesame Street a fost urmarita de peste 5,8 milioane de copii din America avand varste intre 2 si 5 ani, fiecare vazand cateva episoade pe saptamana. Difuzarea serialului a inceput in anii '70 si se continua pana astazi in multe camine americane, cu toate ca nu mai exista entuziasmul de la inceput.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.