Invatarea eficienta si rapida - recenzie

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Facultate

2. Importanta studiului individual. Ce caracteristici presupune? Studiul individual este modalitatea de invatare si autoinvatare prin consultarea literaturii de specialitate, urmarirea independenta a experientelor si experimentelor, a proceselor tehnologice de productie, organizare personala a cunostintelor, insusirea si aplicarea lor. Principalele caracteristici ale studiului individual sunt: pre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Invatarea eficienta si rapida - recenzie

2. Importanta studiului individual. Ce caracteristici presupune? Studiul individual este modalitatea de invatare si autoinvatare prin consultarea literaturii de specialitate, urmarirea independenta a experientelor si experimentelor, a proceselor tehnologice de productie, organizare personala a cunostintelor, insusirea si aplicarea lor. Principalele caracteristici ale studiului individual sunt: presupune dorinta sincera de a cunoaste, de perfectionare si dezvoltare a personalitatii, a aptitudinilor; presupune un studiu individual organizat si desfasurat rational si eficient; presupune exercitii multiple si variate etc.

3.Cum se planifica studiul individual. Studiul individual se planifica sub forma unui orar sau program personal de invatare. Astfel, prin organizarea si planificarea activitatii de invatare se va stabili cat timp se rezerva studiului si cand se va efectua, ce subiecte se vor studia si ce obiective se urmaresc in cadrul fiecarei sedinte de lucru.

3.1.Cat timp va dedicati studiului individual.Se porneste de la "bugetul total" de timp dintr-o saptamana din care se vor scadea orele necesare pentru masa, odihna, diverse deplasari, cursuri si recreare. Se va ajunge stfel la un timp teoretiv disponibil ce va fi utilizat pentru studiu individual (cca. 23 ore).

3.2.Intocmirea planului de studiu.Autorul sugereaza stabilirea duratei unei sedinte la 50 de minute, efectuarea a maxim 4 sedinte pe zi, cu pauza de 10 minute intre ele. Prioritatile in invatare se vor stabili in functie de dificultate, timp si indicatiile profesorului. Sedintele de sudiu trebuie stabilite cat mai aproape de perioadele de predare si dezbatere a temei.

4.Cum se organizeaza studiul individual. In organizarea studiul terbuie efectuate o serie de actiuni si anume: utilizarea planului de studiu, verificarea listei zilnice cu subiecte pentru studiu, revizuirea plnului de studiu (saptamanal), alegerea locului de studiu, inceperea sedintei, concentrarea, terminarea sedintei.

5.Cum invatam? Autotest.
II.PSIHOIGIENA SI ERGONOMIA INVATARII.
1.Cerintele psihoigienice si ergonomice ale invatarii eficiente. Aceste cerinte sunt: sa se acorde o importanta deosebita ambiantei invatarii, igienei si ergonomiei locului de munca; sa se formeze deprinderea de a studia la ore fixe si in acelasi loc de munca; repetarile este bine sa se faca seara etc.

2.Curba zilnica a invatarii. Cand sa invatam. Cercetarile efectuate au constatat ca maximul activitatii intelectuale pe parcursul unei zile este intre orele 8 si 13 dimineata si 17 si 21 dupa-amiaza.

3.Cat timp invatam si cum isi utilizeaza elevii si studentii timpul de studiu.In cadrul acestui subcapitol sunt stabilite o serie de factori ce trebuie avuti in vedere la efectuarea studiului: gradul de incarcare zi/saptamana a programului pe nivele de scolarizare; normele psihofiziologice optimale privind durata studiului individual ( impreuna cu durata timpului petrecut in scoala nu trebuie sa depaseasca 5-7 ore); nereducerea duratei somnului de noapte etc.

4.Curba oboselii. Oboseala afecteaza functiile psihice. Pe baza unor investigatii s-a stabilit asa-numitul coeficient ponogenic (ponos=oboseala) al unor discipline de invatamant: matematica si fizica - foarte solicitante; limbile clasice, gimnastica, desenul (mai putin solicitante). Acest lucru trebuie luat in seama la asezarea disciplinelor in orarul zilnic de invatare.

5.Prevenirea oboselii intelectuale. Acest lucru se realizeaza prin aplicarea legii varietatii stimulatorii prin asolamentul intelectual. Astfel trebuie variate si alternate ciclurile de invatare intensa cu cele de odihna, recreere, distractie... sau intreprinderea unor activitati care sa solicite alti centri nervosi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.