Invata managementul proiectelor intr-o saptamana

5x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inainte de a analiza in detaliu managementul de proiect, va trebui sa intelegem ce este un proiect si de ce managementul proiectelor este altceva decat o activitate de management de rutina.Primirea responsabilitatii unui proiect poate parea o perspectiva infricosatoare. Cel mai adesea, sarcinile dumneavoastra au fost schitate intr-un document de o jumatate de pagina sau reprezinta hotararile unei [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Invata managementul proiectelor intr-o saptamana

Inainte de a analiza in detaliu managementul de proiect, va trebui sa intelegem ce este un proiect si de ce managementul proiectelor este altceva decat o activitate de management de rutina.Primirea responsabilitatii unui proiect poate parea o perspectiva infricosatoare. Cel mai adesea, sarcinile dumneavoastra au fost schitate intr-un document de o jumatate de pagina sau reprezinta hotararile unei sedinte a comitetului de conducere. Dumneavoastra trebuie sa le traduceti in ceva concret, ceva ce poate fi identificat si, mai exact, ceva care sa fie sub controlul dumneavoastra.

Natura unui proiect
Cea mai evidenta trasatura a unui proiect este faptul ca acesta trebuie sa atinga un anumit scop, lucru indicat, in mod normal, prin numele proiectului: Proiectul tunelului pe sub Canalul Manecii, Proiectul Airbus etc. Numele il deosebeste de activitatile obisnuite care fac parte din sarcinile normale ale unei organizatii, cum ar fi operarea statelor de plata, publicarea unui cotidian sau producerea a inca zece mii de bucati de conserve de fasole.

Vom discuta despre scopurile si obiectivele proiectelor in cadrul unei teme separate, ceva mai tarziu, pe parcursul acestei saptamani, insa deocamdata pare sa fie mai util sa ne gandim la un proiect ca la un instrument de schimbare.Daca proiectul se va incheia cu succes, el va avea un impact asupra vietii oamenilor, prin schimbarea modului lor de lucru sau prin modificarea mediului lor. Coordonarea schimbarii este categoric diferita (si cateodata mai dificila) decat coordonarea unei stari de fapt si din acest motiv proiectele sunt concepute pentru a avea ca efect o schimbare intr-un mod controlat.

Proiectele difera intre ele extrem de mult, atat din punctul de vedere al temei, cat si al dimensiunii. Un proiect ponte varia de la trimiterea unei persoane pe Luna, pana la alegerea unei cafetiere pentru birou. Proiectele exista in toate tipurile de afaceri, cum ar fi sistemele informatice, constructiile, finantele, marketingul, cercetarea industriala si administratia locala.In plus, nu exista doua proiecte identice. Un proiect care vizeaza elaborarea modelului de autovehicul familial al acestui an poate parea suspect de asemanator cu cel de anul trecut, dar obiectivele vor fi diferite, circumstantele se modifica si vor fi implicate alte persoane.

Toate aceste caracteristici nu vor fi in mod necesar evidente atunci cand este initiat un proiect. Este posibil sa cunoastem scopul concret, dar vom fi constienti de existenta unei ordini de zi ascunse. Chiar daca ni s-au dat un buget si un termen limita, e posibil sa nu avem idee despre consideratiile de costuri, resurse si timp reale. Toate acestea vor trebui sa fie verificate pe parcursul etapei de inceput a proiectului.Probabil ca singurul lucru de care poate fi sigur un manager de proiect este ca proiectul este responsabilitatea lui (sau a ei) si ca el (sau ea) va fi judecat in functie de succesul sau esecul sau.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.