Introducere in medicina interna

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sunt considerate ca o contraindicatie pentru radiatii: o anemie sub 3 milioane de elemente, o leucopenie sub 4 000 si o trombopenie sub 150 000. Corticoterapia si perfuziile sanguine sunt uneori utile, permitand bolnavului sa suporte mai bine radiatiile.Tratamentele paleative. Chimioterapia, hormonoterapia si antaigicele pot fi utile uneori la inceputul bolii, chiar in cazuri inoperabile, cu adeno[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Introducere in medicina interna

Sunt considerate ca o contraindicatie pentru radiatii: o anemie sub 3 milioane de elemente, o leucopenie sub 4 000 si o trombopenie sub 150 000. Corticoterapia si perfuziile sanguine sunt uneori utile, permitand bolnavului sa suporte mai bine radiatiile.Tratamentele paleative. Chimioterapia, hormonoterapia si antaigicele pot fi utile uneori la inceputul bolii, chiar in cazuri inoperabile, cu adenopatii, metastaze etc.Chimioterapia foloseste o serie de substante capabile sa impiedice cresterea si extinderea tumorilor maligne, ele putand prelungi viata si ameliora temporar starea bolnavului. Dupa un timp, toate aceste substante dezvolta rezistenta, devenind inactive.

Dintre chimioterapice, antimitoticele si antimetabolitii sunt cele mai intrebuintate.Antimitoticele actioneaza asupra celulelor in diviziune, in mitoza. Dintre acestea mentionam: Clafenul (endoxanul, ciclophosphamid), administrat prin injectii intravenoase, este eficace in leucemii acute, in limfosarcom, cancerul ovarian, mamar si pulmonar. Toxicitatea este relativ mica, greata si varsaturile rare, deprimarea hematopoiezei redusa (provoaca adeseori caderea parului).
- Clorambucilul (Cloraminofen, Leukeran) este o substanta activa, mai ales, in leucemia limfatica cronica. Provoaca uneori greturi, voma si deprimarea organelor hematopoietice.

- I.O.B. - 82 este un preparat inrudit cu Clafenul; se recomanda in cancerele de san si ovar, epitelioamele limbii si buzelor, mielom, boala Hodgkin, neoplasme pulmonare si hepatice. Reactiile adverse sunt rare.Girostanul (Thio-Tepa) poate fi eficace limfopatiile cronice, cancerele mamare si ovariene. Poate provoca trombopenii grave.
-Citosulfanul (Myleranul) este util, mai ales, in leucemia mieloida cronica. Poate determina grave tulburari hematopoietice (aplazie medulara, trombopenie).

Colchicine, Demecolchine si Vinblastin sulfat sunt alcaloizi a caror administrare da unele rezultate in limfogranulomatoza, dar prezinta un mare grad de toxicitate.Antimetabolitii sunt substante care antreneaza carenta unor metaboliti (baze purinice si pirimidice, acid folie) indispensabili cresterii celulelor neoplazice. Mercaptopurina si derivatul sau Imuranul (mai putin) sunt droguri active in leucemia acuta, dar dezvolta repede rezistenta si provoaca leucopenie si trombopenie. Methotrexatul si Aminopterina -substante antifolice - sunt active in leucemia acuta, dar administrarea lor este insotita de deprimarea hematopoiezei, ulceratii digestive, scaderea rezistentei in infectii etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.