Introducere in lumea calculatoarelor si a componentelor hardware

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.73

nivel: Liceu

Distilat pana la esenta, un PC este ceva cu care trebuie sa va descurcati in lumea moderna. Si poate chiar ceva ce trebuie sa carati cu dumneavoastra oriunde va duceti.Desi calculatorul personal este intr-adevar toate aceste lucruri - si multe altele - este si altceva. Mai mult decat mijlocul de atingere a unui scop, un PC este un obiect fizic. Este un pachet de metal, plastic, vopsea si siliciu c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Introducere in lumea calculatoarelor si a componentelor hardware

Distilat pana la esenta, un PC este ceva cu care trebuie sa va descurcati in lumea moderna. Si poate chiar ceva ce trebuie sa carati cu dumneavoastra oriunde va duceti.Desi calculatorul personal este intr-adevar toate aceste lucruri - si multe altele - este si altceva. Mai mult decat mijlocul de atingere a unui scop, un PC este un obiect fizic. Este un pachet de metal, plastic, vopsea si siliciu care sta pe birou sau langa acesta, pe genuchii dumneavoastra sau pe masa de bucatarie dupa ce curatati resturile de la cina. Are un ecran colorat ce care va vrajeste si, pentru degete, un set de butoane cu arc, numit tastatura.

In interior este umplut cu circuite continand mai multe jonctiuni de tranzistoare decat ati putea numara in jumatate de viata, o capodopera tehnica ce ar putea rivaliza din punct de vedere al complexitatii cu rachetele Saturn V care au adus aspiratiile umane si astronautii pana pe Luna si inapoi. (Trebuie spus insa ca astronautii au facut curajoasa calatorie fara ajutorul PC-ului sau al microprocesoarelor. Lucrurile erau mai simple pe atunci.)

Asa cum se intampla si cu alte mari inventii ale umanitatii, calculatorul personal si tehnologiile dezvoltate in jurul acestuia nu sunt doar pe cale de a schimba cursul civilizatiei, ci deja au facut-o. De doua decenii, PC-urile afecteaza modul in care oamenii muncesc si se distreaza. Ca si cum ar fi o forma de viata bazata pe siliciu, calculatoarele s-au strecurat in viata noastra de zi cu zi. Chiar si miopii admit ca PC-urile au schimbat modul in care vedem lumea, comunicam si gandim. Lucrul cel mai spectaculos este ca PC-urile au schimbat pana si modul in care ne facem cumparaturile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.