Introducere in Windows 95

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.93

nivel: Liceu

MS-Windows este un mediu de operare si programare care ofera utilizatorilor o interfata grafica prietenoasa, bazata pe ferestre ecran si mijloace de interactiune moderne: meniuri, butoane simultane pe ecran, cursoare grafice, "cutii" de dialog si altele. Aceasta explica marea popularitate de care se bucura, mai ales dupa aparitia ultimelor sale versiuni.Windows are multe caracteristici suplimentar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Introducere in Windows 95

MS-Windows este un mediu de operare si programare care ofera utilizatorilor o interfata grafica prietenoasa, bazata pe ferestre ecran si mijloace de interactiune moderne: meniuri, butoane simultane pe ecran, cursoare grafice, "cutii" de dialog si altele. Aceasta explica marea popularitate de care se bucura, mai ales dupa aparitia ultimelor sale versiuni.Windows are multe caracteristici suplimentare fata de mediul DOS standard: interfata grafica cu utilizatorii, executia (cvasi)simultana a programelor, virtualizarea resurselor fizice ale calculatorului in scopul partajarii lor de mai multe programe, posibilitati de schimb de date intre aplicatii si altele.

Astfel, un program DOS are acces exclusiv la memoria interna, intregul ecran al consolei si echipamentele de intrare/iesire. In Windows, toate resursele fizice ale calculatorului sunt partajate intre programele executate simultan. Un program Windows are acces numai la o zona a ecranului fizic, care constituie "fereastra" sa de lucru. Aceasta este folosita nu numai pentru afisare ci si pentru orice operatie de interactiune cu utilizatorul. Ferestrele programelor executate simultan se pot suprapune pe suprafata ecranului, pot fi redimensionate si deplasate pe ecran.

De asemenea, atunci cand vizualizarea continutul lor sau interactiunea cu utilizatorul nu este necesara, pot fi transformate temporar in "iconite" - mici simboluri grafice - pentru a elibera spatiul ecranului.
Functiile apelate de programe pentru afisarea in ferestre sunt independente de dispozitive: aceleasi functii pot fi folosite pentru afisarea de texte sau elemente grafice la o imprimanta sau la un display de inalta rezolutie.

De asemenea, Windows asigura o interactiune standardizata, prin intermediul tastaturii si al dispozitivului mouse. Interactiunea este dirijata prin obiecte grafice afisate in fereastra aplicatiei: meniuri, butoane, liste de optiuni, "controale" de editare si altele. Utilizatorii se familiarizeaza repede cu aceste mijloace de interactiune deoarece sunt simple si intuitive. Totodata, ele se regasesc in toate aplicatiile Windows, fiind programate prin apelul unor functii din bibliotecile Windows. In acest fel, Windows permite crearea de interfete standardizate cu utilizatorii.

Windows este un mediu de operare multitasking (bazat pe "cooperarea" dintre aplicatii). El asigura executia si vizualizarea simultana a mai multor programe care sunt "aplicatii Windows", adica programe care nu adreseaza direct resursele fizice ale calculatorului ci prin intermediul functiilor din bibliotecile Windows, dand astfel posibilitate sistemului sa gestioneze aceste resurse si sa asigure partajarea lor de mai multe programe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.