Introducere in Coreldraw

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.91

nivel: Liceu

CorelDRAW este cel mai important pachet de grafica sub Windows. El permite crearea unor ilustratii frumoase, publicitate la nivel profesional, rapoarte anuale. El este un program de desenare orientat pe obiecte. Din multe puncte de vedere este asemanator cu programele de proiectare asistata pe calculator (AutoCad). Cu modulul sau CorelPHOTO-PAINT acest program se aseamana cu programele de pictura [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Introducere in Coreldraw

CorelDRAW este cel mai important pachet de grafica sub Windows. El permite crearea unor ilustratii frumoase, publicitate la nivel profesional, rapoarte anuale. El este un program de desenare orientat pe obiecte. Din multe puncte de vedere este asemanator cu programele de proiectare asistata pe calculator (AutoCad). Cu modulul sau CorelPHOTO-PAINT acest program se aseamana cu programele de pictura (acestea folosesc grafica realizata prin puncte si dau iluzia picturii pe panza sau a lucrului cu pensonul).

Pentru un artist, din punct de vedere al mediului de tiparire, programele bazate pe vectorizare, cum este CorelDRAW sunt de preferat celor ce realizeaza grafica prin puncte. Prin acest procedeu imaginile sunt formate din obiecte (grupuri de linii sau curbe) descrise prin formule matematice care stabilesc dimensiunea, pozitia si orientarea lor. Aceste desene pot fi redimensionate si rotite fara sa-si piarda din calitate, deoarece ele se regenereaza la orice dimensiune si in orice pozitie prin formulele matematice prin care au fost descrise.

Principalul lor dezavantaj consta in faptul ca, fiind alcatuite din obiecte descrise cu formule matemetice, atat numarul acestor obiecte cat si complexitatea lor sunt limitate, depinzand de biblioteca de formule matematice folosita de programul de desenare.
CorelDRAW - program cu care se pot crea si modifica desene si imagini
CorelCHART - Program cu care se pot crea grafice pe baza unor date introduse de utilizator sau deja existente pe HD-ul calculatorului
CorelPHOTO-PAINT - program cu care se pot retusa fotografiile scanate sau imaginile grafice

CorelMOVE - program care creaza animatii punand la un loc imagini si derulandu-le pe ecran (acest program este folosit mai ales pentru producerea filmelor)
CorelSHOW - program care creaza prezentari ale anumitor produse punand la un loc imagini ale acestora
CorelMOSAIC - gestionar de fisiere (permite vizualizarea fisierelor fara ca acestea sa trebuiasca sa fie deschise)
CorelCAPTURE - program care captureaza o imagine care apoi poate fi vizualizata deschizand fisierul creat de CorelCAPTURE (*.cpt)
CorelVENTURA - program folosit in ziaristica (incadreaza diverse obiecte intr-o pagina de ziar)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.