Intretinerea acvariilor si a pestilor

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.51

nivel: Liceu

Problema inversa se pune pe timpul caniculei; in mod normal o buna aerare mentine nivelul de oxigen la un nivel acceptabil, dar in cazuri extreme se poate recurge la pungi de gheata lasate sa pluteasca pe apa.

Mentinerea calitatii apei
Calitatea apei depinde de filtrul folosit; dar un filtru calitativ nu este suficient: acesta trebuie curatat periodic. De asemenea, materialu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intretinerea acvariilor si a pestilor

Problema inversa se pune pe timpul caniculei; in mod normal o buna aerare mentine nivelul de oxigen la un nivel acceptabil, dar in cazuri extreme se poate recurge la pungi de gheata lasate sa pluteasca pe apa.

Mentinerea calitatii apei
Calitatea apei depinde de filtrul folosit; dar un filtru calitativ nu este suficient: acesta trebuie curatat periodic. De asemenea, materialul filtrant trebuie si el curatat (adesea poate fi refolosit dupa spalare). Tuburile din/in apa trebuie si ele intretinute, iar algele care se formeaza pe ele indepartate.Cele mai multe dintre filtrele electrice au motorul sigilat, dar altele pot necesita intretinere (de ex. lubricare).

Cat de des trebuie curatat un filtru depinde de tipul si numarul pestilor, ca si de marimea si eficienta filtrului. De exemplu, filtrele mici in bazine cu pesti care mananca mult se vor bloca repede.
Filtrele-placa necesita foarte putina intretinere. Din cand in cand ar trebuie indepartate depunerile de sub placa filtranta. De asemenea, pietrisul trebuie afanat cateodata pentru nu se tasa prea mult pe placa.
La un alt nivel, trebuie sa avem mainile curate inainte de a umbla in acvariu.

Schimbarea apei
Un filtru eficient intretine calitatea apei, dar schimbarea periodica a unei parti a apei are si rolul de a improspata substantele nutritive necesare plantelor.Se recomanda schimbarea a aproximativ 20% din volumul de apa odata la 3-4 saptamani. Aceasta actiune reduce (prin indepartare sau diluare) cantitatea de materii reziduale dizolvate in apa.O alta actiune necesara este completarea apei pentru a o inlocui pe cea care se pierde prin evaporare, mai ales daca nu exista capac.Trebuie amintita si aici necesitatea de a verifica pH-ul apei si de a nu provoca variatii bruste in nivelul acestuia.

Iluminarea
Inaintea inlocuirii sau ajustarii lor, lampile trebuie scoase din priza. Acestea trebuie verificate daca functioneaza la parametrii normali, altfel pestii si plantele nu vor creste. Si reflectorul trebuie curatat periodic. Ar fi bine se instaleze si un geam acoperitor pentru a reduce defectarea lampilor din cauza condensului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.