Intretinere planificata

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Timpul alocat efectuarii activitatilor propuse este orientativ. El se va stabili de catre profesor astfel incat toti elevii sa le rezolve in ritm propriu.Exercitiile si activitatile practice propuse urmaresc conditiile de aplicabilitate ale criteriilor de performanta pentru fiecare competenta asa cum sunt acestea precizate in Standardul de Pregatire Profesionala, dar nu le acopera in totalitate. <[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intretinere planificata

Timpul alocat efectuarii activitatilor propuse este orientativ. El se va stabili de catre profesor astfel incat toti elevii sa le rezolve in ritm propriu.Exercitiile si activitatile practice propuse urmaresc conditiile de aplicabilitate ale criteriilor de performanta pentru fiecare competenta asa cum sunt acestea precizate in Standardul de Pregatire Profesionala, dar nu le acopera in totalitate.

Crearea unui portofoliu al elevului reprezinta o necesitate, deoarece se poate constata concret cum se desfasoara activitatea de instruire, se asigura comunicarea profesor - elev - parinti, iar elevii devin partenerii profesorului in actiunea de evaluare si isi pot urmari propriul progres scolar.

Portofoliul - cartea de vizita a elevului, confirma faptul ca ceea ce este cuprins in obiectivele invatarii reprezinta in fapt si ceea ce stiu elevii sau sunt capabili sa faca.
El include rezultate relevante obtinute prin celelalte metode si tehnici de evaluare (probe orale, scrise, practice, observare sistematica a activitatii si comportamentului elevului, proiect, autoevaluare, precum si prin sarcini specifice disciplinei).

Modulul Intretinere planificata se adreseaza ciclului superior al liceului, profil tehnic si serveste mai multe calificari. Se studiaza pe parcursul a 50 ore din care 15 ore laborator tehnologic, 35 ore fiind alocate pregatirii practice.Pentru liceul tehnologic, clasa a XII-a, calificarile ce au in cadrul curriculumului modulul Intretinere planificata sunt: Tehnician in instalatii electrice, Tehnician operator tehnica de calcul, Tehician mecatronist, Tehnician de telecomunicatii, Tehnician proiectant CAD, Tehnician operator telematica, Tehnician in automatizari.

Pentru liceul tehnologic prin ruta SAM, clasa a XIII-a, calificarile ce au in cadrul curriculumului modulul Intretinere planificata sunt: Tehnician pentru intretinere si reparatii, Tehnician plelucrari mecanice, Tehnician electronist, Tehnician electrotehnist, Tehnician electromecanic, Tehnician transporturi, Tehnician metrolog, Tehnician operator roboti industriali, Tehnician audio-video, Tehnician aviatie, Tehnician instalatii de bord, Tehnician prelucrari la cald.

Competente care trebuie dobandite
Aceasta fisa de inregistrare este facuta pentru a evalua, in mod separat, evolutia legata de diferite competente. Acest lucru inseamna specificarea competentelor tehnice generale si competente pentru abilitati cheie, care trebuie dezvoltate si evaluate.

Activitati efectuate si comentarii
Aici ar trebui sa se poata inregistra tipurile de activitati efectuate de elev, materialele utilizate si orice alte comentarii suplimentare care ar putea fi relevante pentru planificare sau feed-back.

Aplicare in cadrul unitatii de competenta
Aceasta ar trebui sa permita profesorului sa evalueze masura in care elevul si-a insusit competentele tehnice generale, tehnice specializate si competentele pentru abilitati cheie, raportate la cerintele pentru intreaga clasa. Profesorul poate indica gradul de indeplinire a cerintelor prin bifarea uneia din cele trei coloane.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.