Intretinere curenta a Autostrazii

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

In cazul rigolelor acoperite, santurilor de scurgere sau canalelor, curatenia se va efectua printr-un jet de apa sub presiune. In prealabil se va efectua strangerea manuala a hartiilor, materialelor plastice, a buruienilor, ierburilor, a resturilor sau a oricaror alte obiecte, prin strangere in pungi sau in modul care rezulta cel mai adecvat.Produsele rezultate vor trebui stranse si transportate l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intretinere curenta a Autostrazii

In cazul rigolelor acoperite, santurilor de scurgere sau canalelor, curatenia se va efectua printr-un jet de apa sub presiune. In prealabil se va efectua strangerea manuala a hartiilor, materialelor plastice, a buruienilor, ierburilor, a resturilor sau a oricaror alte obiecte, prin strangere in pungi sau in modul care rezulta cel mai adecvat.Produsele rezultate vor trebui stranse si transportate la groapa de gunoi si pavajul va ramane in intregime degajat de pamant sau noroi.De asemenea in unitate se include semnalizarea necesara pentru corecta executare a unitatii.

3.1.4.2.Materiale
-Pungi
-Apa
3.1.4.3. Executarea lucrarii
Aceasta operatie se va realiza cu utilajul adecvat situatiei si sectiunii rigolei despre care este vorba, in modul in care sa permita simultan strangerea buruienilor si a pamantului care limiteaza functionalitatea acesteia, lasand canalul curat.In cazul canalului cu conducta de scurgere continua curatenia se va efectua cu jet de apa sub presiune deasupra santului canalului.In cazul rigolelor neacoperite:Triunghiular la baza gramezii: Masina adecvata de obicei autogrederul. Strangerea materialelor pentru transportul la groapa de gunoi se face in cazul ulterior, acesta cu ajutorul unei lopeti cu care se incarca in camion materialele adunate in prealabil.

De forma zimtata: De obicei se foloseste excavatorul cu cupa inversa, sau excavatoarele cu brat mobil special pregatite pentru acesta, avand cupa adaptata formei segmentului rigolei. Incarcarea pentru strangerea materialelor se poate face in acest caz simultan cu refacerea sectiunii.
Materialele indepartate se vor evacua la groapa de gunoi autorizata cu ajutorul unui camion basculant mediu.Rigolele care trebuie reprofilate pot fi situate chiar langa marginea platformei (rigole la baza defrisarii, rigole pe banda de mijloc, etc.) sau la distanta de partea carosabila (in varful defrisarii, la baza terasamentului, in bermele taluzurilor, etc.). Aceasta situatie determina de asemenea alegerea tipului si marimii utilajelor corespunzatoare pentru fiecare caz si conditioneaza modul de operare.

In orice caz, sectiunea rigolei odata curatata si reprofilata, va corespunde tipologiei si capacitatii de drenaj originale sau similare.
Se va inchide pentru trafic banda adiacenta rigolei, semnalizand in mod adecvat respectiva situatie.
3.1.4.4 Controlul Calitatii
Rigolele trebuie sa ramana degajate si cu un drenaj adecvat.
In cazul rigolelor neacoperite se vor verifica inclinarile rigolelor pentru a ne asigura ca apa nu va stagna.

3.1.5 Ud Curatenia casetei si a gurii de refulare
3.1.5.1 Definitie si semnificatie
Aceasta lucrare se executa pentru a mentine casetele si conductele de refulare ale drenajelor transversale fara obstructii care ingreuneaza sau impiedica trecerea apei. Curatirea lor consta in indepartarea pamantului, vegetatiei, sau a oricarui alt obiect, manual sau printr-un sistem de aspiratie.Este inclusa in unitate curatirea primilor doi metri ai tuturor conductelor avand originea sau destinatia in caseta sau in gura de refulare.

3.1.5.2 Materiale - Apa
3.1.5.3 Executarea lucrarii
Se indeparteaza pietrele, pamantul, gunoiul si crengile care se afla in interiorul casetei sau a gurii de refulare si se curata vegetatia care ar fi putut sa apara.Se curata si se amenajeaza gura de refulare, avand grija in mod special sa se lase terenul natural in asa fel incat sa se evite pe cat posibil aparitia de surpari ale lucrarii si o stagnare a apei care sa provoace acoperiri cu pamant in apropierea iesirii si in interiorul lucrarii.Aceasta unitate este legata de curatenia conductelor si a canalelor colectoare.Prezenta personalului, a vehiculelor sau a masinilor pe platforma sau in apropierea sa se vor semnaliza si baliza in mod adecvat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.