Intreprinzatorul si functiile sale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.86

nivel: Facultate

Acest sistem al intreprinderii, autoreglabil pe baza propriilor forte numite forte endogene, e conectat la mediul de afaceri extern, adica cu alte unitati si firme in amonte si aval, pe baza actiunii fortelor exogene. Are loc astfel o tendinta de dezechilibrare a subsistemului firmei pe baza acestor forte, si deci echipa de manageri trebuie sa imbine optim factorii andogeni de reglare cu factorii [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intreprinzatorul si functiile sale

Acest sistem al intreprinderii, autoreglabil pe baza propriilor forte numite forte endogene, e conectat la mediul de afaceri extern, adica cu alte unitati si firme in amonte si aval, pe baza actiunii fortelor exogene. Are loc astfel o tendinta de dezechilibrare a subsistemului firmei pe baza acestor forte, si deci echipa de manageri trebuie sa imbine optim factorii andogeni de reglare cu factorii exogeni proveniti din exterior.

Societatea comerciala. Tipologie
Societatea comerciala este o forma moderna, dezvoltata de firma societara, adica o reuniune de mai multe persoane numite asociati, care contribuie la formarea unui capital social in scopul desfasurarii unei anumite activitati economice si al impartirii rezultatelor obtinute. Se bazeaza pe proprietate asociativa si pe calculul comercial al profitabilitatii (profit la cifra de afaceri). Exista mai multe tipuri fundamentale de societati :

A. SOCIETATI DE PERSOANE/DE INTERES
Se constituie in baza personalitatii celor care se asociaza : au personalitate juridica, poseda un nume, un patrimoniu, si pot fi reprezentate in justitie. Fiecare asociat se angajeaza cu raspunderea in limita partii subscrise de capital, mergand uneori pana la concurenta intregii sale averi. Se semneaza la constituire contractul de societate iar in unele cazuri si statutul de functionare. Legea care le atesta legalitatea de constituire este Legea 31/1990 modificata ulterior prin Hotarare de Guvern in Monitorul Oficial in 2005, 2006 si 2007.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.