Intreprinderea in mediul competitiv - studiu de caz realizat la SC Romfor SA

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.92

nivel: Facultate

In ceea ce priveste activitatea societatii in anul 2012, aceasta depinde in primul rand de realitatea pietei interne in domeniul forajului sondelor. Dupa cum se cunoaste, beneficiarul activitatii de foraj din Romania este OMV PETROM SA in proportie de 90%.In ultimii 5-6 ani, exigentele si standardelei mpuse de catre acest beneficiar, privind operatiile de sapare a sondelor de titei si gaze au cres[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intreprinderea in mediul competitiv - studiu de caz realizat la SC Romfor SA

In ceea ce priveste activitatea societatii in anul 2012, aceasta depinde in primul rand de realitatea pietei interne in domeniul forajului sondelor. Dupa cum se cunoaste, beneficiarul activitatii de foraj din Romania este OMV PETROM SA in proportie de 90%.In ultimii 5-6 ani, exigentele si standardelei mpuse de catre acest beneficiar, privind operatiile de sapare a sondelor de titei si gaze au crescut continuu.

Astfel, decizia actuala a OMV PETROM este de a elimina folosirea de catre contractorii de foraj a instalatiilor de foraj mai vechi de 5 ani si inlocuirea acestora cu instalatii performante, echipate cu tehnologie de ultima generatie. Aceasta decizie a OMV PETROM, afecteaza dur si brutal toti contractorii de foraj romani, implicitnROMFOR S.A.
Toate instalatiile de foraj detinute de ROMFOR, sunt vechi de 30-35 ani. In consecinta ROMFOR S.A. nu mai are sanse sa execute lucrari de foraj pentru OMV PETROM, cu aceste instalatii.

Solutia este dotarea cu instalatii de foraj noi, ceea ce presupune investitii de zeci de milioane de euro, sau abandonarea activitatii de foraj din Romania si continuarea activitatii de foraj cu personal specializat, pe piata externa-Irak sau alte zone, solutie mult mai realista. Firma este un sistem complex deoarece incorporeaza resurse umane, materiale si financiare, fiecare dintre acestea fiind alcatuite dintr-o varietate apreciabila de elemente dintre care se stabilesc multiple si profunde legaturi. Aceasta societate specializata pe extractia petrolului detine o serie de resurse financiare, umane, materiale ca in cazul oricarei firme care se ocupa cu orice gen de activitate economica.

Resursele financiare reprezinta disponibilitati banesti in numerar sau conturi bancare aflate la dispozitia firmei.S.C. ROMFOR S.A. Chiar daca societatea obtine un profit satisfacator,aceasta lucreaza atat cu numerar cat si cu cecuri,incercand sa stabileasca noi legaturi cu alti comercianti atat din tara cat si din strainatate. Tinanad cont de concurenta firmelor axate pe acest domeniu de activitate SC.ROMFOR.SA a facut fata tuturor fenomenelor megative survenite pe plan politic,financiar,dar si uman al angajatilor care din diverse motiveau fost disponibilizati. In acest domeniu spiritul de echipa inseamna foarte mult pentru a oferi o calitate cat mai buna a servicilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.