Intreprinderea in mediul competitiv

5x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Datorita construirii masive de locuinte in anii '80,'90 si a adoptarii solutiei de alimentare cu energie termica in sistem centralizat si nu a centralelor de bloc ( asa cum a fost cazul blocurilor construite in anii 60 ) cat si datorita faptului ca este, din punct de vedere financiar, mai ieftin, pana in anii 2000 - 2003 acest sistem avea oarecum caracter de monopol, fiind unicul sistem de alimen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intreprinderea in mediul competitiv

Datorita construirii masive de locuinte in anii '80,'90 si a adoptarii solutiei de alimentare cu energie termica in sistem centralizat si nu a centralelor de bloc ( asa cum a fost cazul blocurilor construite in anii 60 ) cat si datorita faptului ca este, din punct de vedere financiar, mai ieftin, pana in anii 2000 - 2003 acest sistem avea oarecum caracter de monopol, fiind unicul sistem de alimentare cu apa calda si incalzire.

Dupa aceasta perioada, din dorinta de a devenii independenti din punct de vedere energetic cat si datorita faptului ca in perioada 1990-2000 pretului gazului s-a mentinut la o cota coborata, el crescand vertiginos abia incepand cu anul 2001,un numar mare de consumatori au ales sa se desprinda de la acest sistem si au optat pentru centralele termice de apartament. Putem vorbi astfel de aparitia concurentei si odata cu aparitia ei, pierderea unui numar semnificativ de consumatori.

In ultimul timp insa trendul s-a schimbat datorita faptului ca Dalkia furnizeaza ploiestenilor cea mai ieftina gigacalorie din Romania - Energia termica furnizata in sistem centralizat la Ploiesti este cu cca. 40% mai ieftina decat cea produsa de surse individuale de incalzire. De aceea, tot mai multi ploiesteni s-au rebransat / racordat la reteaua de termoficare in ultimii ani. Din punctul de vedere al factorilor tehnologici, s-au facut pasi importanti in sensul ca s-a trecut la utilizarea celor mai moderne tehnologii si materiale, s-a achizitionat aparatura si echipamente moderne;

s-a modernizat tehnologia de producere a agentului termic primar, s-a trecut la functionarea in regim de automatizare a punctelor termice, s-au reabilitat retelele termice pentru transportul agentului termic primar si a retelelor secundare. A fost introdusa tehnologia de automatizare in programele de livrare a apei calde si a incalzirii prin implementarea functionarii acestora in regim automat si sunt urmarite cu ajutorul unui sistem de teletransmisie intr-un post de dispecer. Astfel functionare a punctelor termice, parametrii realizati precum si defectiunile de functionare sunt urmarite in permanenta.

Pentru o corecta evaluare si chiar anticipare a potentialului de piata pe care poate conta SC Dalkia Termo Prahova SRL, trebuie avuta in vedere si analizata evolutia si distributia veniturilor pe diferite categorii sociale pe care o reprezinta pricipalii consumatori si anume populatia, influenta factorilor de mediu economic oglindindu-se direct sau indirect in evolutia pietei, mai concret in evolutia nivelului si structurii ofertei, in evolutia marimii si structurii cererii, in miscarea preturilor si nivelul concurentei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.