Intreprinderea in mediu competitiv

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Resursele umane ale societatii cuprind oamenii cu capacitatea lor fizica, biologica, profesional-intelectuala si educationala in masura sa fie disponibili pentru activitatile pe care urmeaza sa le desfasoare.
ELADOIL a angajat personal pe baza de concurs si in confomitate cu prevederile Codului Muncii, Regulamentului de Ordine Interioara si a celui de Organizare si Functionare si a al[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intreprinderea in mediu competitiv

Resursele umane ale societatii cuprind oamenii cu capacitatea lor fizica, biologica, profesional-intelectuala si educationala in masura sa fie disponibili pentru activitatile pe care urmeaza sa le desfasoare.
ELADOIL a angajat personal pe baza de concurs si in confomitate cu prevederile Codului Muncii, Regulamentului de Ordine Interioara si a celui de Organizare si Functionare si a altor prevederi legale pe baza de contracte individuale de munca.

Contractele individuale de munca sunt pe perioade determinate (5% din personalul angajat) si pe perioade nedeterminate (95% din personalul angajat).Contractele pe perioade determinate sunt de 3-6 luni. Structura personalului este diversificata si perminte mentinerea unui echili-bru pe meserii care sa asigure realizarea corespunzatoare a tutu-ror operatiilor tehnologice.Unitatea economica preia din mediul ambiant extern (macro-mediul) resursele de care are nevoie, le introduce in procese specifice din care rezulta produsele, serviciile sau lucrarile care vor fi transferate aceluiasi mediu ambiant.

Prin intrarile din mediul ambiant, firma se adapteaza la mediu, iar prin iesirile catre mediul ambiant il influenteaza. Macromediul este ansamblul unitatilor economice, a institutii-lor financiar-bancare, juridice, administrative, a organizatiilor politice, de ocrotire a sanatatii, de invatamant, a tuturor elemente-lor omogene care influenteaza sau sunt influentate de activitatea intreprinderii.
Cu toate ca societatea a cumparat tehnologia de la S.C. DERO S.A.

BACAU si este unica producatoare a produ-selor chimice prevazute in obiectul de activitate ELADOIL se confrunta cu aparitia de firme neautorizate care realizeaza aceleasi produse la preturi mai mici.
Pe langa acestea, pe piata au patruns holdinguri interna-tionale (TIMKEN, HANKEL) care aduc aceleasi produse chimice fara taxe vamale.
Toate acestea au facut ca productia sa se restranga si per-sonalul sa fie diminuat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.