Intrebari cheie - curs Dezvoltare Comunitara

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.94

nivel: Facultate

3. Cum au luat nastere comunitatile virtuale?
Acestea vin in completarea celor reale. Au luat nastere prin expansiunea mijloacelor de comunicare prin internet, fiind o consecinta a globalizarii. Spre deosebire de comunitatile reale, unde contactul fata in fata este definitoriu, comunitatile virtuale sunt lipsite de autenticitate, membrii lor putandu-se ascunde in spatele unui pseudonim, in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intrebari cheie - curs Dezvoltare Comunitara

3. Cum au luat nastere comunitatile virtuale?
Acestea vin in completarea celor reale. Au luat nastere prin expansiunea mijloacelor de comunicare prin internet, fiind o consecinta a globalizarii. Spre deosebire de comunitatile reale, unde contactul fata in fata este definitoriu, comunitatile virtuale sunt lipsite de autenticitate, membrii lor putandu-se ascunde in spatele unui pseudonim, in schimb comunitatile virtuale asigura o comoditate si o economie de efort, ce nu se regasesc printre caracteristicile comunitatii reale.

4. Care sunt trasaturile definitorii ale comunitatilor rurale ?
Trasaturile definitorii ale comunitatilor rurale sunt:identitate. Este vizibil unde incepe si unde se termina o comunitate rurala.Dimensiuni mici.Omogenitate. Activitatile si atitudinile sunt asemanatoare pentru toate persoanele de un anumit sex si o anumita varsta.Autonomie. Satul satisface singur majoritatea nevoilor locuitprilor sai.

5. Care sunt trasaturile definitorii ale comunitatilor urbane ?
Trasaturile definitorii alecomunitatilor urbane sunt:
votlul demografic relativ mare.
Preponderenta activitatilor indusctriale.
Existenta unei diviziuni sociale a muncii in numeroase ocupatii specializate,Organizare sociala bazata pe o diviziune ocupationala si pe structura sociala.

Reglementare institutionala formala a relatiilor sociale.
Importanta scazuta a relatiilor de rudenie.
Relatii de intercunoastere reduse.
Rationalizarea vietii sociale.

7 . Explicati conceptul de comunitate competenta !
- conceptul se refera la capacitatea comunitatilor de a rezolva probleme cu care se confrunta: de a colabora in mod eficient la identificarea problemelor si nevoilor comunitare
- o comunitate competenta este caracterizata de un grad ridicat de implicare, colaborare activa, constientizarea divergentelor ce pot aparea, managementul relatiilor cu societatea, mecanisme de facilitare si stimulare a participarii.

8. Cum definiti comunitatea ca si unitate morfologica ?
Comunitatea, ca si unitate morfologica, reprezinta o forma de organizare a speciei umane, prezentandu-se in general ca un grup social uman de mici dimensiuni (sat, trib, etc.), in care membrii sai au relatii nemijlocite, de cunoastere reciproca.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.