Intoxicatia cu ingrasaminte

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Asimilarea N de plante e infl de cond meteorologice dar si de diferite oligoelem: Mn si Molibden (Molibdenul face parte din molibdat reductaza fiind antagonizat), solubilitatea si asimabilitatea subst.
Etapele succesive a reducerii nitratilor in nitriti mai necestita Cu, Fe si Mg.plantelor cu erbicidele 2,4-D si 2,4,5-T si pentaclorfenol kre modifik metabolismul protidic al unor plante din [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intoxicatia cu ingrasaminte

Asimilarea N de plante e infl de cond meteorologice dar si de diferite oligoelem: Mn si Molibden (Molibdenul face parte din molibdat reductaza fiind antagonizat), solubilitatea si asimabilitatea subst.
Etapele succesive a reducerii nitratilor in nitriti mai necestita Cu, Fe si Mg.plantelor cu erbicidele 2,4-D si 2,4,5-T si pentaclorfenol kre modifik metabolismul protidic al unor plante din fam Crucifere in directia producerii de nitrati.
.
Nitritii sunt de 10-12 ori mai toxici dekt nitratii.
Manifestarile de pik la anim kre face k purceii sa consume purinul iar bovinele manifesta o adev placere a consumarii ingrasamintelor.
Intox cu nitrati-nitriti in urma consumului de apa de baut kre poate fi poluata prin antrenarea acestora in apele freatice dupa tratarea terenurilor, cu purin, balegar, ape amoniakle, saramura din siloz, materii organice descompuse. E cun methemoglobinemia taurinelor in mom substituirii laptelui cu apa cu nitrati.
Intox consecutiv adm repetate a unor medikm:subnitratul de bismut fol in tratam enteritelor la tineret

Nitratii au act iritanta lokla provoknd congestie si hemoragii la niv tubului dig, congestie renala.
Nitratii in prezenta nitrat reductazei kre se gaseste indeosebi in rumen dar si in furaje si sange se transf in nitrite kre sunt de 10-12 ori mai toxici si act diferit. Nitritii sunt descompusi in ammoniac si hidroxilamina. O molecula de nitrit interactioneaza cu 2 molec de oxihemoglobina: oxidarea Fe2+, adik Fe normal, in Fe3+ =

methemoglobina. Se face cu ajutorul a 2 enzime sistemice din sange.
Principala act a nitritilor e cea de conversie a hemoglobinei in methemoglobina kre nu mai e kpabila sa transporte O2 → anoxie tisulara → moarte.Val nitratilor: bovine: 3,4 A? 0,2 mg/100kg, porci 5,4 A? 1,2 mg/100kg, ovine 3,5 A? 0,3 mg/100kg
Nitritii au o puternik act vasodilatatoare, efect pt kre nitrii sunt fol si in terapeutik dar kre in kzul intox det colapsul vascular periferic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.