Intoxicatia cu aspirina

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Cocaina este anestezic local cu solutie esterica. Se absoarbe bine de pe mucoase, indeosebi daca acestea sunt inflamate si este metabolizata prin interventia esterazelor din plasma. Terapeutic aplicata pe mucoasa in sol 4 - 10% provoaca anestezie in 2-5-minute efect care se mentine 30 - 45 minute. Cocaina se utilizeaza exclusiv topic in chirurgia ORL. Doza maxima pentru o administrare nu trebuie s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Intoxicatia cu aspirina

Cocaina este anestezic local cu solutie esterica. Se absoarbe bine de pe mucoase, indeosebi daca acestea sunt inflamate si este metabolizata prin interventia esterazelor din plasma. Terapeutic aplicata pe mucoasa in sol 4 - 10% provoaca anestezie in 2-5-minute efect care se mentine 30 - 45 minute. Cocaina se utilizeaza exclusiv topic in chirurgia ORL. Doza maxima pentru o administrare nu trebuie sa depaseasca 30 mg, (12 picaturi din solutia 5%)

Anestezia este insotita de vasoconstrictie sangerarea este mai redusa atunci cand se intervine chirurgical. Efecte generale importante:
Pacientul cu intoxicatie este expansiv, logoreic, face apropouri indecente, nu simte mirosul, are tahicardie, midriaza si conjuctiva hiperemiata. Dozele mici: produc stimulare psihomotoare cu euforie, cresterea vigilentei difuze, indepartarea senzatiei de oboseala.
In scop euforizat, cocaina este prizata, ea resorbindu-se usor prin mucoasa nazala. Intoxicatia acuta:

- poate aparea si la cantitati mici (30-50mg), mai ales cand anestezicul se aplica necontrolat, pe mucoasa inflamata a cailor respiratorii. Apar fenomene de deprimare centrala: colaps, respiratie rara si neregulata, apoi stop respirator (prin paralizie respiratorie), coma. Tratamentul: este nespecific, neexistand antidot in intoxicatia cu cocaina. se vor aplica masuri generale nespecifice Diazepam injectabi administrare de oxigen Intoxicatia cronica - cocainomania
Se caracterizeaza prin dependenta psihica puternica (cu degradare psihica rapida si foarte marcata). Potentialul de toleranta si dependenta fizica la cocaina este mic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.