Interviu cu un vampir

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.11

nivel: Liceu

Povestea incepe in Los Angeles, unde Louis - un vampir care are 200 de ani, isi spune povestea unui reporter. El ii marturiseste acestuia felul in care vampirul Lestat l-a transformat, in 1791, si pe el intr-un vampir.

Cei doi nemuritori - Lesta si Louis - au firi complet diferite. Arogantul Lestat (interpretat de Tom Cruise) iubeste puterea "darului noptii" pe care il are. Louise[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Interviu cu un vampir

Povestea incepe in Los Angeles, unde Louis - un vampir care are 200 de ani, isi spune povestea unui reporter. El ii marturiseste acestuia felul in care vampirul Lestat l-a transformat, in 1791, si pe el intr-un vampir.

Cei doi nemuritori - Lesta si Louis - au firi complet diferite. Arogantul Lestat (interpretat de Tom Cruise) iubeste puterea "darului noptii" pe care il are. Louise (Brad Pitt) este sensibil si are mari probleme in a se acomoda cu noua sa viata.

Pentru a indulci singuratatea lui Louis, Lestat se hotaraste sa creeze un nou vampir si astfel o transforma pe Claudia, o copila aflata pe moarte intr-o noua creatura care se hraneste cu sange de om.

Un secol trece. Mintea Claudiei se maturizeaza, insa trupul ei ramane tot unul de copil. Ea il "ucide" pe Lestat si apoi, impreuna cu Louis se stabilesc la Paris. Aici, Claudia isi va gasi ingrozitorul sfarsit. Dupa ce Louis ii razbuna moartea, el se intoarce in New Orleans, pentru a descoperi ca Lestat, desi slabit, e departe de a fi mort.

E un film extraordinar care iti lasa o impresie profunda cand il vezi pentru prima oara. e un horror rafinat, care in general nu cade in cliseele genului, contine si o frumoasa, dar subtila, poveste de dragoste.

Filmul este o drama a unor vampiri si este interesant si prin faptul ca prezinta diverse tipologii umane cum ar fi inteleptul (vampirul Armand), un vampir care ascunde sub masca sumbra si taciturna nevoia de a lasa ceva in urma sa, motiv pentru care incerca sa-l convinga pe Louis sa ramana alaturi de el.

Louis este vampirul uman, care a ajuns vampir prin prisma nevoii de a cunoaste altceva si de a scapa de viata mizera si nefericita pe care o ducea.Si nu in ultimul rand, Lestat, tipul omului parvenit, un Tom Cruise magistral care dovedeste ca poate juca orice tip de rol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.