Interpretarea rezultatelor de laborator privind situatia infectiilor hepatice

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Conform rezultatelor obtinute se pot determina fazele de infectie. In cazul 1 sunt prezenti anticorpii AgHBs, ceea ce inseamna ca infectia a fost facuta mult mai inainte, deoarece a aparut deja o reactie a organismului care a produs anticorpi. In cazul 2 este prezentata o alta situatia in care sunt prezente numai antigenele, AntiHBs nefiind inca produsi in organism- faza acuta a infectiei. In cazu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Interpretarea rezultatelor de laborator privind situatia infectiilor hepatice

Conform rezultatelor obtinute se pot determina fazele de infectie. In cazul 1 sunt prezenti anticorpii AgHBs, ceea ce inseamna ca infectia a fost facuta mult mai inainte, deoarece a aparut deja o reactie a organismului care a produs anticorpi. In cazul 2 este prezentata o alta situatia in care sunt prezente numai antigenele, AntiHBs nefiind inca produsi in organism- faza acuta a infectiei. In cazul 3 sunt prezente atat antigenele cat si anticorpii (AntiHBs si AgHBs). Procesul de infectie este activ, dar se cronicizeaza, deoarece sau produs anticorpii.

Hepatitele provocate de virusul C reprezinta un motiv de teama pentru intreaga omenire, ce poate fi comparat cu HIV, deoarece se manifesta aproape in acelasi mod. Acest virus s-a raspandit in ultimele decenii pe intreg mapomondul regland densitatea populatiei umane. Cu cat populatia este mai densa cu atat infectiile hepatice se intalnesc mai des - aceasta este o lege a naturii care functioneaza si pentru fiinta umana. Dupa unele date oficiale pana la ora actuala s-au inregistrat aproximativ 175 milioane de persoane infectate cu HCV in intreaga lume. In Romania, conform unor date oficiale, s-au inregistrat pana in 2002, 1,2 milioane de cazuri (o cifra foarte probabila, deoarece in fiecare zi se descopera cazuri noi la persoane care nici nu banuiau ca ar fi infectate.

Virusul hepatic C se transmite in majoritatea cazurilor prin sange, mai ales prin donarea sangelui de catre indivizii purtatori ai acestui virus- care pana nu demult nu putea fi depistat. Infectiile virale provoaca de cele mai multe ori ciroza ficatului, o afectiune fatala pentru organismul uman. Transplantul ficatului nu rezolva problema infectiilor virale, deoarece si organul transplantat poate fi infectat, virusul circuland prin sange. Pe masura ce consecintele globale ale infectiei cu HCV devin tot mai evidente se acorda o atentie si mai mare stoparii raspandirii acestor infectii si a elaborarii noilor tehnologii de tratare a acestor afectiuni, utilizand cele mai noi metode de cercetare.

Hepatitele provocate de virusurile C sunt cele mai agresive si mai periculoase prin faptul ca aproximativ 80% din cazuri evolueaza spre ciroza activa - forma clinica cu prognostic sumbru.Pana in prezent unica metoda pentru stoparea multiplicarii virusurilor hepatice este considerat preparatul INTRON A (Interferon alfa - 2b, recombinant injectabil care se administreaza impreuna cu REBETOL (ribovirina, USP) capsule. Acest preparat are o serie de actiuni adverse care deregleaza intregul organism, multi pacienti neputandu-l suporta, mai ales atunci cand organismul este slabit. Dar o alta alternativa nu exista in momentul de fata, acest fapt indicand importanta cercetarilor stiintifice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.