Internetul si tehnologia informarii si doumentarii

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Aceasta ultima tehnologie, a carei rezultat a constituit-o combinatia intre text, grafica si chiar sunet intr-un format aspectuos si usor de accesat, a determinat extinderea Internetului prin conectarea a milioane de computere la retea, castigand zilnic mii de utilizatori impatimiti ce "navigheaza" in acest vast ocean de informatii. Chiar daca Internetul nu este atat de popular ca televiziunea, ti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Internetul si tehnologia informarii si doumentarii

Aceasta ultima tehnologie, a carei rezultat a constituit-o combinatia intre text, grafica si chiar sunet intr-un format aspectuos si usor de accesat, a determinat extinderea Internetului prin conectarea a milioane de computere la retea, castigand zilnic mii de utilizatori impatimiti ce "navigheaza" in acest vast ocean de informatii. Chiar daca Internetul nu este atat de popular ca televiziunea, tinde sa acapareze tot mai multi adepti, care devin dependenti de Internet, ramanand ore in sir in fata monitorului, captivati fiind de "copia virtuala" a realitatii, dar gasind aici si "lucruri" pe care nu le pot avea in viata reala.

Comunitatea virtuala aduna impreuna oameni ce sunt separati de bariere geografice, dar care pot dezbate probleme de ultima ora pe teme de interes comun, iau informatii sau lasa un mesaj pentru cineva interesat de subiectul comun, prin intermediul "grupurilor de stiri" (Newsgroups). E-mailul a devenit modul de comunicare cel mai rapid si comod pentru multe milioane de oameni ce utilizeaza Internetul. O simpla legatura la Internet, iti da posibilitatea sa accesezi informatia stocata in calculatoare ce cuprind informatii de orice tip. Motoarele de cautare, locurile de plecare in cautarea informatiei, sunt usor de invatat si utilizat.

Acest "cyberspace", asa cum l-a numit Wiliam Gibson, presupune o comuniune intre calculatoare, resursele de informatii stocate in hard-discurile lor si comunitatea umana ce poate naviga in spatiul virtual. Cuvantul "cyber" deriva din cuvantul grecesc "kuberna" - nu din cibernetica cum s-ar crede aparent, desi referinta la cibernetica ca stiinta a informatiei si comunicatiei, reprezinta un aspect important - si inseamna "a conduce", ceea ce presupune abilitatea de a "umbla" printre informatiile in format electronic si a le controla prin manipularea lor. Cuvantul "spatiu" sugereaza ideea de miscare libera, a capacitatii de a vizita o mare varietate de locuri.

Cybersapce-ul nu este deci un loc pasiv de depozitare a informatiilor, ci reprezinta un spatiu virtual constituit prin conectarea intr-o retea a tuturor canalelor de comunicare si calculatoarelor la lumea reala si care permite interactiunea navigatorilor in aceasta lume.
Revolutia Tehnologiei Informatiei care s-a declansat in urma cu cativa ani intervine in schimbarea de fapt a celor mai obisnuite aspecte ale vietii cotidiene, iar pentru utilizatori, Internetul este o revolutie pe taramul comunicarii interumane. Invatamantul, factor important in evolutia unei societati, inregistreaza astazi schimbari radicale la nivel mondial, necesitatea implementarii Internetului in educatie constituind o maxima prioritate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.