Internetul si comertul electronic

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cooperarea si lucrul in retea, reprezinta in fapt singura posiblitate de partajare a costurilor si riscurilor, si de mentinere a contactului permanent cu o informatie aflata intr-un proces continuu de reinnoire.
Evolutia omenirii, prin informatizare, catre societatea informationala reprezinta o tendinta majora a contemporaneitatii; ea este caracterizata printr-o extindere de talie planetara[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Internetul si comertul electronic

Cooperarea si lucrul in retea, reprezinta in fapt singura posiblitate de partajare a costurilor si riscurilor, si de mentinere a contactului permanent cu o informatie aflata intr-un proces continuu de reinnoire.
Evolutia omenirii, prin informatizare, catre societatea informationala reprezinta o tendinta majora a contemporaneitatii; ea este caracterizata printr-o extindere de talie planetara, prin schimburi alerte, radicale si inexorabile ale sistemului societal in ansamblul sau.

Devenita, incepand cu anii '90, o cerinta a evolutiei tarilor avansate ale lumii, societatea informationala constituie o miza strategica, pentru toate tarile, indiferent de stadiul de dezvoltare sau decalajele existente, permitand intensificarea procesului de globalizare.
La originea evolutiei omenirii catre societatea informationala se situeaza cresterea complexitatii sistemelor economico-sociale, accentuarea necesitatilor de cunoastere si interventie inteligenta asupra acestor sisteme.

Ele se reflecta in cerinte de o amploare si diversitate fara precedent in materie de comunicare, prelucrare si utilizare a informatiilor si cunostintelor la scara organizationala si sociala.
Prin prisma procesului de informatizare, intreprinderea moderna poate fi incadrata in patru categorii:Secolul X oastere, altfel sistemul concurential ultradezvoltat conducand la o moarte lenta. Tehnologiile informationale au redefinit bazele oricarui tip de afacere: satisfacerea clientilor, productia proketing, distributia, toate depind la acest inceput de secol de tehnologiile informationale si de lucrul in retea.

Dar ce este o retea? O retea este un ansamblu de noduri (puncte de intersectie) interconectate. De exemplu, intr-o retea de fluxuri financiare globale, nodurile sunt constituite din Bursele de
aua politica ce guverneaza Uniunea Europeana, nodurile sunt reprezentate de guvernele nationale si de comisarii europeni. Retelele in sine sunt structuri deschise, susceptibile a fi largite
it, integrand in permanenta noi noduri care sunt capabile sa comunice in sensul retelei, partajand aceleasi coduri de comunicatie. Structurile sociale bazate pe retele sunt sisteme foarte dinamice si deschise, capabile sa inoveze fara a pune in balanta echilibrul lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.