Internetul

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.84

nivel: Liceu

In ziua de astazi, Internetul este sustinut si intretinut de o multime de firme comerciale. Se bazeaza pe specificatii tehnice foarte detaliate, ca de exemplu asa-numitele "protocoale de comunicatie", care descriu toate regulile de transmitere a datelor in retea. Protocoalele fundamentale Internet, care asigura interoperabilitatea intre orice doua calculatoare, sunt IP, TCP, UDP. Aceste trei proto[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Internetul

In ziua de astazi, Internetul este sustinut si intretinut de o multime de firme comerciale. Se bazeaza pe specificatii tehnice foarte detaliate, ca de exemplu asa-numitele "protocoale de comunicatie", care descriu toate regulile de transmitere a datelor in retea. Protocoalele fundamentale Internet, care asigura interoperabilitatea intre orice doua calculatoare, sunt IP, TCP, UDP. Aceste trei protocoale reprezinta insa doar o parte din nivelul de baza al sistemului de protocoale Internet, care mai include si protocoale de control si aplicative, cum ar fi: DNS, PPP, SLIP, ICMP, POP3, IMAP, SMTP, HTTP, HTTPS, SSH, Telnet, FTP, LDAP, SSL, WAP si SIP.

World Wide Web, prescurtat WWW sau chiar numai Web, este doar una dintre numeroasele aplicatii de Internet, cu o interfata de utilizator (GUI) foarte atragatoare din punct de vedere grafic, practica si simplu de folosit, inventata de Tim Berners-Lee 1993.
Din cauza multelor fuziuni dintre companiile de telefonie si ISP (Internet Service Provider) au aparut o serie de probleme in sensul ca nu erau clar delimitate sarcinile fiecaruia. Sa presupunem ca un client suna la ISP printr-o linie telefonica. Modem-ul este o placa din calculatorul clientului care converteste semnale digitale in semnale analogice, care pot circula in reteaua telefonica.

Aceste semnale sunt transferate la punctul de livrare (POP) al ISP-ului unde sunt preluate din sistemul telefonic si transferate in reteaua regionala a ISP-ului. Din acest punct sistemul este in intregime digital si foloseste comutare de pachete. Reteaua regionala a ISP -ului este formata prin interconectarea routere-lor din diverse orase pe care le deserveste compania. Daca pachetul este destinat unei gazde deservite direct de catre reteaua ISP, pachetul va fi livrat direct gazdei.

Altfel, el este livrat in continuare operatorului care furnizeaza companiei ISP servicii de comunicare prin backbone-ul retelei. In partea superioara a acestei ierarhii se gasesc operatorii principali de la nivelul backbone-ului retelei, companii cum ar fi AT&T sau SPRINT. Acestia opereaza backbone-uri mari cu mii de routere conectate prin fibra optica cu banda larga de transfer. Corporatiile si firmele de hosting utilizeaza ferme de servere (masini care pot servi mii de pagini web pe secunda) conectate direct la backbone.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.