Internationala Realismulu Stiintific si Religios

3x puncte

categorie: Filosofie

nota: 8.24

nivel: Facultate

Propunerea noastră esteTrapulsia ca fenomen energetic cu efect de tragere. Încă nestudiată sub această denumire pe Terra. Trapulsia se naște ca urmare a acțiunii forțelor centripete și centrifuge a vîrtejurilor și ar putea asigura producerea unor cămpuri electromagnetice rotitoare, care să provoace în vecinătatea meteoritului o mișcare de rotire al acestuia în jurul axei proprii.

R[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Internationala Realismulu Stiintific si Religios

Propunerea noastră esteTrapulsia ca fenomen energetic cu efect de tragere. Încă nestudiată sub această denumire pe Terra. Trapulsia se naște ca urmare a acțiunii forțelor centripete și centrifuge a vîrtejurilor și ar putea asigura producerea unor cămpuri electromagnetice rotitoare, care să provoace în vecinătatea meteoritului o mișcare de rotire al acestuia în jurul axei proprii.

Rotirea la rîndul ei provoacă accelerație gravitațională proprie, astfel încît bolidul cosmic ori să fie atras de Soare unde să se prăbușească și ardă în focul solar, sau sub influiența atracției universale să fie respins sau captat ca satelit de către Terra. Cît privește Trapulsia și principiile ei ca sistem energetic nou, necunoscut pămîntenilor așa cum rezultă din descifrarea textului biblic și comparația cu sisteme energetice cunoscute pe Terra, vă stăm la dispoziție cu ceeia ce cunoaștem noi pînă acum în premieră mondială.

Trapulsia va însemna în viitor salvarea Civilizației Noastre de pericolul cosmic și va duce la depășirea actualului sistem energetic bazat majoritar pe consumuri de combustibili fosili epuizabili sau nucleari extrem de periculoși.Firești, Resemnarea. Determinînd cu precizie epicentru ciocnirii s-ar putea asigura, dincolo de o anume rază critică, adăposturi subterane, echivalente cu “Arca lui Noe” sau cu marile construcții ale antichității care au salvat vieți și documente în baza cărora a fost posibilă relansarea vieții pe Terra după Potopul de apă din anul 4507î.e.n..

Deși timpul rămas este prea scurt pentru o asemenea acțiune folositoare cît de cît la masa de miliarde de oameni ai Terrei, se poate încerca. Inconvenientul de bază al Resemnării este principiul imoral “scapă cine poate”, deși în cazul unei asemenea catastrofe supravețuitorii nu ar putea fi judecați. Optăm totuși pentru dezvoltarea Trapulsiei ca principiu de bază al salvării, înlocuitor al Propulsiei, fără să negăm importanța realizării adăposturilor și buncărelor anticosmice ca cel de la Casa Poporului din România, dar cîți oameni se pot salva în ele, fie ei chiar elite ale societății?.

3. Deschis altor propuneri ale Dumneavoastră (…).
b.Poluarea, amenințarea subiectivă
Apocalipsa biblică (cap.16.1) face referire la pericolul pe care îl prezinză activitatea umană pentru ecosistemul Terra, indentificînd 7 mari factori poluanți asemuiți cu cei „7 ingeri” din textul biblic. Dezvoltarea Civilizației Noastre se bazează pe foc și vibrații în urma cărora rezultă fum, praf, coloizi și câmpuri electromagnetice ale căror efecte însumate la scara planetei nu sânt controlabile. Politica economică a întregii omeniri de care depinde sfîrsitul subiectiv al lumii ar trebui să se schimbe pentru a înlătura factorul om din această ecuație.

1. Influiența rachetelor asimilată de textul biblic cu cel dintîi înger (Apocalipsa cap.16.2)
Atenția oamenilor de știință este de mult atrasă de straturile superioare ale atmosferei care posedă proprietăți electrice și unde aerul rarefiat se află în stare încărcată, la presiuni foarte scăzute. Începând de pe la înălțimea de 70 de km în sus se găsesc în mod natural mulți electroni liberi și ioni, rămășițe încărcate de atomi și molecule, ceva asemănător cu atmosfera dintr-o veche lampă electronică uriașă. Compoziția fizico-chimică naturală a acestor straturi superioare ale atmosferei este influiențată direct de resturile de combustibil ars ale rachetelor care le străbat, prin aceia că modifică local, pe verticală, presiunea aerului superrarefiat crescând numărul de particole pe metru cub care se ciocnesc și care vin în contact cu radiația cosmică.

Modificarea compoziției fizico-chimice duce la nașterea în acele straturi a unor energii suplimentare ca urmare a ciocnirii particolelor induse prin poluarea de către rachete, energii care se transformă în primul rând în căldură și în al doilea rând în energie electrostatică suplimentară. Creșterea ușoară a temperaturii în straturile superioare ale atmosferei este transmisă către scoarța terestră, ridicând încet dar sigur, pe măsura poluării, temperatura globală la nivelul solului. Energia electrostatică suplimentară modifică însă echilibrul relativ dintre sarcinile electrice negative și pozitive existent în mod natural în straturile superioare ale atmosferei. Modificările electrostatice transmise înspre straturile mai joase ale atmosferei, măresc prin acest fenomen intensitatea descărcărilor electrice în timpul ploilor. Mărirea intensității descărcărilor electrice, peste pragul natural, duce la apariția unor “găuri electrostatice” pe verticală ce se întind pînă la altitudinea aureolelor polare, cu efecte dezastruoase asupra stratului de ozon care este atras în aceste găuri și apoi se pierde în vidul cosmic.
Soluții:

a.Renormalizarea rachetelor. Cea mai simplă soluție ar fi desigur oprirea lansărilor rachetelor de oricefel spre cosmos, lucru imposibil deocamdată datorită nevoii tehnologice de sateliți și de cercetare a spațiului cosmic. Pentru micșorarea influiențelor rachetelor asupra straturilor superioare ale atmosferei noi propunem două soluții practice la care Dumneavoastră puteți adăuga și altele. În primul rînd trebuie emise norme de construcție a rachetelor și în funcție de masa de transport să se realizeze prima treaptă a rachetei astfel ca ea să funcționeze numai în straturile dense ale atmosferei. După ieșirea din straturile dense ale atmosferei și pînă la depășirea straturilor atmosferice superrarefiate din Ionosferă și în special și în special după depășirea altitudinii maxime posibile al stratul ionosferic superrarefiat Heavisaide, arderea combustibilului să fie oprită, vehicolul cosmic să străbată spațiul acesta cu motoarele oprite, numai din inerție, după care să se inițializeze a doua treaptă a rachetei, care să asigure transportul pînă la destinație a vehicolului cosmic.

În al doilea rînd pentru străbaterea straturilor dense ale atmosferei este necesară emiterea unor norme de combustibil de tipul normelor Euro de la autoturisme. Dacă deținătorii de tehnologie spațială bazată pe rachete sînt responsabili față de ecosistemul Terra, ar trebui să inițializeze imediat, din proprie inițiativă, studii pentru eleiminarea influienței negative ale funcționării motoarelor rachetelor asupra straturilor dense joase, sau superrarefiate de altitudini superioare, ale atmosferei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.