Interferente medicale, psihologice si sociale in abordarea pacientului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.79

nivel: Facultate

Medicina moderna furnizeaza servicii de sanatate integrate. Aceasta presupune intelegerea, coordonarea si continuitatea asistentei medicale, privita ca un proces dinamic, influentat de contextul psiho-social al individului. Personalului medical ii revine sarcina de a decela interactiunea intre diverse probleme si a realiza o conlucrare buna cu pacientul, astfel incat sa optimizeze rezultatele trat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Interferente medicale, psihologice si sociale in abordarea pacientului

Medicina moderna furnizeaza servicii de sanatate integrate. Aceasta presupune intelegerea, coordonarea si continuitatea asistentei medicale, privita ca un proces dinamic, influentat de contextul psiho-social al individului. Personalului medical ii revine sarcina de a decela interactiunea intre diverse probleme si a realiza o conlucrare buna cu pacientul, astfel incat sa optimizeze rezultatele tratamentului. Responsabilitatea nu revine exclusiv personalului medical, ci si pacientului, care este responsabil de respectarea indicatiilor primite.

Pentru a obtine o complianta buna, personalul medical trebuie sa gaseasca un mod de abordare diferentiat pentru fiecare pacient.
Rezultatele actului medical sunt influentate de modelul pe care il utilizeaza in comunicare si comportament personalul medical si pacientul. Pentru o abordare reusita, este important ca personalul medical sa cunoasca si sa respecte experienta, valorile si preferintele pacientilor, dar si dreptul acestora de a obtine informatie medicala si de a participa la deciziile terapeutice, pe baza consimtamantului informat.

Informatia pe care personalul medical are obligatia sa o furnizeze pacientului priveste toate aspectele practicii: desfasurarea actului medical propriu-zis, a investigatiilor, a consecintelor fiecarei decizii medicale, a posibilitatilor de a opta pentru o investigatie sau alta, pentru un tratament sau altul, a riscurilor, a sanselor de reusita a unei interventii sau a unui tratament, a impactului asupra calitatii vietii.

Claritatea mesajului, adecvarea lui la universul de cunoastere al pacientului reprezinta abilitati pe care personalul medico-sanitar al secolului XXI trebuie sa le dobandeasca in plus fata de competentele profesionale tot mai complexe.Relatia de informare nu trebuie inteleasa unidirectional, de la personalul medical catre pacient. Ea este o relatie bidirectionala, pacientul are inclusiv "dreptul de a decide daca mai doreste sa fie informat in cazul in care informatiile i-ar putea cauza suferinta".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.