Interactiunea ereditate-mediu

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.64

nivel: Liceu

Tema prezentata aici incepe prin definirea atat a genotipului cat si a mediului folosit in cercetarea interactiunii. Odata ce genotipul si elementele mediului sunt delimitate, interactiunea va fi prezentata in termeni fenotipici, norme de reactie si selectie. Efectele interactiunii folosesc modele specifice de a cuantifica interactiunea. Exista o varietate de modele viabile, doua modele simple, cl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Interactiunea ereditate-mediu

Tema prezentata aici incepe prin definirea atat a genotipului cat si a mediului folosit in cercetarea interactiunii. Odata ce genotipul si elementele mediului sunt delimitate, interactiunea va fi prezentata in termeni fenotipici, norme de reactie si selectie. Efectele interactiunii folosesc modele specifice de a cuantifica interactiunea. Exista o varietate de modele viabile, doua modele simple, clasificarea si regresia genotipului.
Genotip

In ordinea discutiei, implicatiile genotipului asupra mediului interactioneaza asupra caracteristicii expresiei unui organism, trebuie sa descriem tipurile de genotipuri si medii care evidentiaza interactiunea. Definitia clasica a genotipului este totalitatea genelor unui individ. Luand in considerare acest caz homozigotii si heterozigotii se diferentiaza prin schimbarea unei alele.
Pentru a studia interactiunile ereditate-;mediu, folosirea urmatoarei definitii a genotipului este aplicabila doar cand apar schimbari semnificative in expresia fenotipului, independent de mediu.

Un exemplu bun este gat -; golas, genele din gaini.
Aceasta gena cauzeaza de la 20% la 40% reducerea cresterii penelor la pasarile heterozigote si homozigote comparate cu volumul normal de pene la pui.S-;a observat ca iepurii de Himalaya crescuti la o temperatura
ridicata au blana alba cu exceptia cozii, labutelor si urechilor care sunt negre. Daca sunt crescuti la temperatura ridicata au blana alba in totalitate. Daca temperatura este scazuta, pigmentatia se accentueaza.
Substituirea unei singure gene este comuna in definirea genotipului, cu toate acestea in organismele dezvoltate, combinatia genelor active poate masca genotipurile specifice, proces cunoscut sub denumirea de epistasis.

In aceasta situatie, genotipul este determinat de combinatia de gene rezultate prin incrucisare selectiva pentru a dezvolta o generatie sau o rasa. Aceasta va schimba semnificativ definitia homozigotilor si a heterozigotilor. Homozigotii reprezinta un sir de organisme care au fost incrucisate selectiv pentru a se adapta conditiilor locale, pe cand heterozigotii sunt compusi din hibrizi cu rasele locale. Aceasta, in interiorul unui grup, va fi doar o mica diferenta genetica si incrucisarea grupelor genetice va spori semnificativ diferentele dintre indivizi. Gupta si Lewontin (1982) arata un exemplu referitor la Drosophila
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.