Interactiunea ereditate-mediu

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In ordinea discutiei, implicatiile genotipului asupra mediului interactioneaza asupra caracteristicii expresiei unui organism, trebuie sa descriem tipurile de genotipuri si medii care evidentiaza interactiunea. Definitia clasica a genotipului este totalitatea genelor unui individ. Luand in considerare acest caz homozigotii si heterozigotii se diferentiaza prin schimbarea unei alel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Interactiunea ereditate-mediu

In ordinea discutiei, implicatiile genotipului asupra mediului interactioneaza asupra caracteristicii expresiei unui organism, trebuie sa descriem tipurile de genotipuri si medii care evidentiaza interactiunea. Definitia clasica a genotipului este totalitatea genelor unui individ. Luand in considerare acest caz homozigotii si heterozigotii se diferentiaza prin schimbarea unei alele.
Pentru a studia interactiunile ereditate-mediu, folosirea urmatoarei definitii a genotipului este aplicabila doar cand apar schimbari semnificative in expresia fenotipului, independent de mediu. Un exemplu bun este gat - golas, genele din gaini.

Acum, aproape 100 de ani, in 1909, Johannsen a subliniat ca doar genele nu determina fenotipul individului. Aceasta lucrare initiala l-a determinat sa cerceteze fluctuatia inaltimii mazarei in functie de sezon.Crescatorii de plante si animale incearca sa produca caracterul fenotipic care va imbunatati productia in mediul respectiv. Aceasta inseamna ca productivitatea unui animal sau al unei plante se poate schimba de la un mediu la altul. Sa luam in considerare concentratia de acid glutamic din alune.

Efectele indirecte ale mediului sunt reflectate in schimbarea caracterului genotipic care nu sunt previzibile din punctul de vedere al interactiunii. Alterarea caracterului in acest caz este rezultatul interactiunii ereditate-mediu, totodata este mentionat ca efect non-aditiv al mediului. Controlul asupra exprimarii genelor conduce la o colectie de fenotipuri pentru fiecare genotip care a fost expus la acel mediu. Paleta de fenotipuri este dezvaluita de un grup de medii diferentiate de felul reactiei genotipului. Distributia fenotipurilor la fiecare mediu reflecta o distributie normala in jurul fenotipului respectiv. Nevoia de cunoastere a reactiei este necesara pentru a prevedea fenotipul in mai multe medii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.