Interactiunea dintre fotbal si televiziune

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.73

nivel: Liceu

Fotbalul este un joc sportiv ce se disputa intre doua echipe formate din cite 11 jucatori, fiecare dintre acestia cautind sa introduca mingea in poarta adversa, lovind-o cu piciorul sau cu orice parte a corpului, in afara de brate. Acest joc sportiv constituie unul din fenomenele epocii noastre, si se poate afirma ca vorbind de secolul XX, de societatea de azi, istoria va consemna acest sport, iub[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Interactiunea dintre fotbal si televiziune

Fotbalul este un joc sportiv ce se disputa intre doua echipe formate din cite 11 jucatori, fiecare dintre acestia cautind sa introduca mingea in poarta adversa, lovind-o cu piciorul sau cu orice parte a corpului, in afara de brate. Acest joc sportiv constituie unul din fenomenele epocii noastre, si se poate afirma ca vorbind de secolul XX, de societatea de azi, istoria va consemna acest sport, iubit de milioane de copii, tineri si adulti. Prima dovada istorica care atesta jocul cu mingea se afla in cronicile engleze din anul 1175.

In Franta, in sec. XIV se practica ceva asemanator de catre masele populare si anume jocul AİLa soule>>, iar in Italia AİIl giuoco del calcio>> (joc cu piciorul). In anul 1602 in Anglia apar, in cartea lui Carew AİSurwey of Cornwall>> (Priviri asupra Cornwall-ului), primele detalii asupra acestui joc sportiv. In perioada respectiva se practicau doua feluri de jocuri cu mingea: AİHurling at gooles>> (aruncare la porti) si AİHurling over country>> (aruncare la distanta).

Incepind din sec. XVIII, in orasul Rugby elevii incep sa practice, dupa reguli bine definite, jocul AİHurling at does>> - sau rugbyul de astazi, iar la scolile Chartenhanse si Westminster, jucatorii erau obligati de alte reguli sa conduca mingea cu piciorul; ceea ce a dus la o noua denumire a jocului: AİDribling game>>, stramosul fotbalului de azi.

La 26 octombrie 1863 ia fiinta in Anglia prima asociatie de fotbal si primul regulament de joc care cuprindea 13 articole. In anul 1904 a fost creata AİFederatia Internationala de Fotbal - Asociatie>>, F.I.FA.), care aduce o serie de modificari in regulile de desfasurare a acestui joc. In 1930 F.I.F.A. a initiat organizarea campionatului mondial; a carei prima editie s-a desfasurat in Uruguay.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.