Inteligenta emotionala

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Am ramas socati la citirea acestor lucruri. Teoretic parea imposibil, dar.... Tocmai de aceea am realizat ca trebuie sa ne indreptam spre "un altceva". Dupa cum am putut observa nu IQ-ul este cu adevarat important. Nu cu mult timp in urma s-a descoperit o noua forma de inteligenta, inteligenta emotionala. Persoanele cu EQ ridicat sunt de zece ori mai productive decat cele cu EQ sub mediu. "Cea mai[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inteligenta emotionala

Am ramas socati la citirea acestor lucruri. Teoretic parea imposibil, dar.... Tocmai de aceea am realizat ca trebuie sa ne indreptam spre "un altceva". Dupa cum am putut observa nu IQ-ul este cu adevarat important. Nu cu mult timp in urma s-a descoperit o noua forma de inteligenta, inteligenta emotionala. Persoanele cu EQ ridicat sunt de zece ori mai productive decat cele cu EQ sub mediu. "Cea mai mare descoperire a generatiei mele este aceea ca omul isi poate transforma viata prin modificarea atitudinii sale mentale."

Aprofundand mai mult aceste chestiuni am descoperit ca oamenii de succes ori s-au nascut cu EQ ridicat, ori si l-au dezvoltat. Cartile motivationale, desi nu vorbesc despre asa ceva tocmai asta invata: controlarea propriilor emotii si ganduri, si capacitatea de leadership. Acestea doua reprezinta inteligenta intrapersonala si interpersonala care la un loc formeaza inteligenta emotionala, adica EQ.
Cu ajutorul inteligentei emotionale avem puterea de a transforma tot ceea ce este negativ in ceva pozitiv. "Singurul lucru asupra caruia ai puterea de a actiona sunt gandurile tale"

Sentimentele pe care le traim astazi atrag evenimentele pe care le vom trai maine. Sarcina noastra este una launtrica. Daca dorim sa schimbam lumea din jurul nostru tot ce trebuie sa facem este sa ne schimbam sentimentele interioare. Ce poate fi mai simplu de cat atat?
Schimbarea caii si directia noastra necesita noi calitati si puteri care corespund intru totul lucrurilor marete care ne asteapta sa le realizam.
"Fericirea depinde de noi insine" .Fericirea depinde de ceea ce simtim, fericirea depinde de inteligenta emotionala!

Nu este grozav ca iti poti controla propriul destin? Sa incerci sa controlezi lumea exterioara pare a fi imposibil, intrucat ar fi atat de mult de muncit ,de fapt fiind imposibil, conform legii atractiei.
Pentru a schimba lumea, tot ce trebuie sa faci este sa iti controlezi gandurile si sentimentele interioare. In acest fel, lumea exterioara se va schimba in acord cu ele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.