Integrarea strategiei de resurse umane in strategia generala a intreprinderii

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.92

nivel: Facultate

Eficienta presupune compararea rezultatelor cu resursele utilizate pentru a le obtine. Reprezinta un raport intre efecte si eforturi, intre beneficii si costuri. Se poate intampla ca o organizatie eficace sa fte ineficienta, din cauza risipei de resurse. De asemenea, poate ft eficienta, dar in alta directie decat aceea a atingerii obiectivelor stabilite, deci ineficace.Dezvoltarea este masura in c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Integrarea strategiei de resurse umane in strategia generala a intreprinderii

Eficienta presupune compararea rezultatelor cu resursele utilizate pentru a le obtine. Reprezinta un raport intre efecte si eforturi, intre beneficii si costuri. Se poate intampla ca o organizatie eficace sa fte ineficienta, din cauza risipei de resurse. De asemenea, poate ft eficienta, dar in alta directie decat aceea a atingerii obiectivelor stabilite, deci ineficace.Dezvoltarea este masura in care angajatii, grupurile si organizatia in ansamblu isi sporesc capacitatea de a raspunde la oportunitati si incercari viitoare.

Acest rezultat este foarte important pentru supravietuirea pe termen lung a organizatiei. Impune atentie fata de activitatile de angajare, instruire, delegare de responsabilitati. Dezvoltarea presupune si sporirea resurselor financiare si imateriale.
Satisfactia in munca se refera la reactia emotionala a angajatilor fata de post si activitatea desfasurata. Performantele angajatilor nu sunt urmarea exclusiva a satisfactiei in munca, dar sunt in mare masura influentate de ea.

Prin urmare, pentru ca sa aiba performante corespunzatoare pe termen lung, managerii trebuie sa utilizeze factorii din mediu in favoarea acesteia, sa influenteze si sa modifice factorii interni astfel incat sa actioneze in sprijinul strategiei si sa masoare in permanenta rezultatele.Grupul reprezinta doi sau mai multi oameni care actioneaza interdependent pentru a realiza un scop comun.Caracteristica esentiala a grupului este interactiunea. Ea indica cine este si nu este in cadrul grupului. Interactiunea dintre membrii grupului nu presupune ca acestia sa se gaseasca fata in fata si nu este neaparat verbala.
Interactiunea evidentiaza faptul ca membrii grupului se bazeaza, intr-o anumita masura, unii pe altii pentru atingerea unor scopuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.